Informasjon til instruktører på fotballskolen 2015

Her er litt informasjon til instuktørene på fotballskolen 29.-31. mai 2015:

Det er 185 deltakere på fotballskolen 2015. Disse er fordelt på 12 grupper, samt at det er en egen keepergruppe der spillere fra de forskjellige gruppene møter til bestemte tidspunkt.

 

Gruppefordeling Fotballskolen 2015

Det er veldig bra oppslutning blant instruktørene i år, så det vil være store muligheter for å fordele arbeidsoppgavene!

Åpning av fotballskolen:
Hovedinstruktørene møter senest kl. 17:15 i storsalen oppe på klubbhuset for å få instruktørmapper. De andre instruktørene møter ved skiltet til sin gruppe på den øvre gressbanen til oppstilling samtidig, dvs. kl. 17:15. Etter oppmøte kl. 17:30 tar dere med dere deltakerne inn i garderoben som er avsatt for deres gruppe. Der finnes baller, kjegler og vester til gruppa i tillegg til en ryggsekk med deltakertrøye og drikkeflaske til hver deltakerne. Etter opptelling av deltakerne og utdeling av sekker går gruppene til den banen hvor gruppa skal holde på under kvelden. En av instruktørene går for å hente drikke oppe i kiosken på klubbhuset.
Keeperinstruktørene begynner i mellomtiden å rigge seg til på sin oppmålte plass for keepertrening.

Rammeopplegg 2015

Rammeopplegget er et utgangspunkt for innholdet i øktene under Fotballskolen. Her er det selvfølgelig muligheter for å gjøre tilpasninger. Noen tips til øvelser kan dere finne i lenkene under, søke litt på nettet eller rett og slett ta fra egen erfaring.

Forslag øvelser eldste grupper (2002-2005)
Forslag øvelser yngste grupper (2006-2009)

Tips til utførelse/coaching av øvelser

Noen tips:

  • Tenk organisering! Hvis dere f.eks. skal kjøre en pasningsøvelse – sett opp kjegler som spillerne skal stå ved istedenfor å bare be spillerne om å gå sammen i to og to og finne seg en ledig plass.
  • Del gruppa i mindre grupper slik at hver instruktør følger opp noen få spillere hver. Spilløvelsene bør helst være 4 mot 4 og ikke 8 mot 8.
  • Unngå kø! Det er ikke morsomt med 15 spillere som står i kø for å skyte ett skudd.
  • Bruk god tid. Deltakerne skal spille fotball i 13-14 timer i løpet av helgen og trenger pauser.
  • Husk å hente drikke før aktivitetene begynner hver dag, og husk å hente frukt/boller til riktige tidspunkt.

HUSK: Mobbing er forbudt, både mellom deltakerne og mellom instruktør og deltaker. Spillerne har forskjellige utgangspunkt – noen lever for fotball mens andre kanskje er med for første gang. Alle skal respekteres – uansett nivå!

Lykke til!

Anders K