IBK er tilkjent 3 poeng

By
Updated: april 20, 2015

Birkebeineren tilkjennes 3 poeng i kampen mot Bærum SK 2 pga. sistnevntes bruk av ikke spilleberettigede spillere i serieåpningen på Årbogen.

Da IBK tok i mot Bærum 2 i serieåpningen mandag 13. april, stilte gjestene med et meget slagkraftig lag der samtlige spillere var en del av klubbens A-stall i OBOS-ligaen. IBKs unggutter fikk det som ventet svært tøft mot et mannskap som trolig holdt 2. divisjonsnivå, og kampen endte med 0-7-tap.

I NFFs kampreglement §2-8 Deltakelse på lavere seniorlag del (3) er det fastsatt at for andrelag til klubb i Tippeligaen og OBOS-ligaen er spillere under 22 år ved årets begynnelse spilleberettiget. I tillegg kan klubbene stille med inntil 3 overårige spillere på banen samtidig.

I kampen mellom IBK og Bærum 2, stilte Bærum 2 med 6 spillere over 22 år fra start. Buskerud Fotballkrets har nå sett på saken, og vedtatt at IBK skal tilkjennes alle tre poengene og at resultatet settes til 3-0 til IBK.

PS! Samme vedtak er gjort i kampen mellom Mjøndalen 2 og Skarphedin, som endte med 8-1 til MIF 2. Også her brukte andrelaget for mange spillere over 22 år, og resultatet er satt til 0-3 og 3 poeng til Skarphedin.

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...