Marko Tanasic fristilles fra A-laget

By
Updated: september 5, 2014

Trener Marko Tanasic fristilles fra videre oppgaver rundt IBKs A-lag, og Arne Marcussen overtar hovedansvaret ut sesongen. Dette ble avklart i et møte med Marko torsdag 04.09.

Marko Tanasic tiltrådde som A-lagstrener i IBK ved nyttår, og har en 1-årskontrakt som varer frem til 30. november 2014. Marko har ikke fått sparken i IF Birkebeineren, tvertimot ønsker vi å benytte oss av kompetansen hans i klubben i hele kontraktsperioden.

Mange spør seg om hvorfor denne endringen blir gjort nå, når håpet om overlevelse i 2. divisjon er minimalt. Men dette dreier seg ikke om manglende resultater. Marko har med et vanskelig utgangspunkt gjort en god jobb med å få laget klart til serien startet, og med litt større marginer ville poengfangsten ha vært betydelig større, spesielt i vårsesongen. Situasjonen ble enda vanskeligere for Marko når bremsene ble satt på i sommerpausen og en rekke spillere måtte forlate klubben. Dette var en prosess som har vært tvingende nødvendig for at klubben på sikt kan komme styrket ut. Marko har i denne perioden samarbeidet godt med styret i IBK for å gjøre det beste ut av situasjonen.

Dette handler nå om at det er 8 kamper igjen av sesongen 2014. Det fungerende styret i IBK seniorfotball har med økende bekymring sett den frustrasjonen som i stadig større grad har bredt seg i spillergruppa. Noe av forklaringen skyldes selvsagt den situasjonen klubben har havnet i med tanke på nedskjæringer og spillere som har forlatt klubben, og svake sportslige resultater som en følge av dette. En stor del av frustrasjonen skyldes imidlertid også uenigheter i forhold til taktiske disposisjoner i kamp, treningsopplegg m.m.

I sum var det en spillergruppe som var i ferd med å miste gleden ved å spille fotball, som ikke gledet seg til å gå på trening og som gikk til kamp med bøyde hoder. Denne situasjonen var styret tvunget til å gjøre noe med. Spillerne er vår viktigste ressurs og med 8 kamper igjen av serien er det viktig at de får noen gode fotballopplevelser utover høsten. Dette ikke minst med tanke på neste sesong og gjenoppbygningen av laget.

Arne Marcussen kom inn som medhjelper og samtalepartner til Marko Tanasic i sommer, en løsning spillergruppa har vært svært fornøyde med. Arne overtar nå hovedansvaret for laget ut sesongen, noe vi føler oss trygge på at blir en god løsning.

Marko Tanasic er tilsiktet en ny rolle som spillerutvikler for IBKs aldersbestemte lag, og har fått et tilbud om en slik rolle. Med Markos erfaring og kompetanse innenfor spillerutvikling vil dette kunne gi våre yngre lag et stort løft og vi håper at Marko vil bidra i denne rollen fremover.

 

Anders Kopperud
Fungerende leder for IBK seniorfotball

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...