Snipp snapp snute…

By
Updated: april 24, 2014

LØRENSKOG-BIRKEBEINEREN 3-2: Cupeventyret fikk en brå slutt da et tafatt IBK-lag røk ut for Lørenskog torsdag kveld. Laget var ikke til å kjenne igjen de første 45 minuttene, og tross en nivåheving etter pausen så maktet man aldri å komme helt ajour.

Birkebeineren kunne riktignok ha fått en drømmestart på kampen da Saihou flikket igjennom Oscar etter 45 sekunder, men fra syv-åtte meter litt til side for mål så blåste spanjolen ballen langt over tverrliggeren.

Hjemmelaget tok umiddelbart over og de gulkledde ble satt under et visst press, uten de virkelig store sjansene foreløpig. Et typisk cupoppgjør forøvrig, der lagene følte litt på hverandre og der en hard bane spilte IBK-spillerne et puss eller to.

19 minutter spilt da vertene kom igjennom alene med Solvoll, men sisteskansen vartet opp med en god beinparade og Ryghseter beinet returen unna før den spratt over streken. Foranledningen var et svakt tilbakespill av Thomas som ble fanget opp av Lørenskogs spiss.

Etter 24 minutter ble Saihou hindret på omlag 20 meter etter å ha tatt imot ball feilvendt, og dommeren blåste frispark. Med Nygaard på benken, så Marius sitt snitt til å skyte seg inn i diskusjonen igjen og bøyde ballen opp i keepers høyre hjørne til 0-1. Tre minutter senere burde det ha vært utligning da et frispark fra høyre skled igjennom feltet og en Lørenskog-spiller bommet på ballen ti meter fra mål.

IBK var nå inne i en svak periode og det var noe panisk over avklaringsforsøkene. Hjemmelaget så sitt snitt til å sette oss under press da avklaringene var altfor korte, og ballbehandlingen forøvrig for svak. Og drøye ti minutter før pause satt utligningen – på vakkert vis. IBK-gutta sov på et innkast til Lørenskog og deres kantspiller fikk vende opp og dra seg innover i banen før han vrengte lærkula opp i krysset fra 25 meter bak en sjanseløs Solvoll.

Og kun tre minutter senere var Lørenskog i føringen. Et raskt frispark på venstresiden endte etter litt om og men ute til høyre der kanten utfordret mot Torgersen. Sistnevnte ble dratt bort og skuddet gikk i bortre stolpe og ut, og når Armann ikke fikk en fot på returen skled deres spiss inn 2-1 fra halvannen meters hold.

2.omgang:
Et IBK-lag som ble både baktunge og passive lå fortjent under til pause, men gikk ut i et mye høyere tempo etter hvilen og spilte seg fram til en halvsjanse tidlig og igjen var det Oscar, men denne gang ble han avblåst for offside etter et framspill av innbytter Anders Nygaard.

Kampen åpnet seg umiddelbart opp og vertene fikk en mulighet da de kom igjennom på venstre, men avslutningen gikk langt utenfor. Noen minutter senere var de på farten igjen, men en viktig inngripen av Martin hindret ytterligere farligheter. Det endte likevel med en corner, og rundt første stolpe ble ballen stusset bakover og inn til 3-1. Både enkelt og svakt.

Fire minutter senere reduserte Oscar til 3-2. Spillet ble vridd ut mot venstre der Armann fikk Thomas på overlap før nykommeren selv la inn mot bakre stolpe der Oscar satte pannebrasken til og headet ballen i nota. Med en halvtime igjen på kampuret var det absolutt mulig å kjempe seg tilbake i kampen igjen. Men de store sjansene lot vente på seg, og først etter 76 minutter ble det farlig igjen da Castilla løsnet skudd fra 18-19 meter via en Lørenskog-spiller og like utenfor stolpen. Deretter forserte Eirik helt ned til kortlinja før han la ut på seks-syv meter der Armann regelrett bommet på ballen når han skulle bredside inn utligningen.

Vertene fikk også sine muligheter etter som de tilreisende sto høyere og høyere med laget, men en god Mads Ryghseter og Solvoll ryddet som regel opp i det som dukket opp.

Totalt sett en skuffelse å ryke ut selvfølgelig, og man maktet ikke å følge opp den gode prestasjonen fra seieren over Pors i serieåpningen. Nye lodder allerede til søndag da opprykksfavoritt Notodden tar turen opp til Årbogen.

Birkebeinerens lagoppstilling:
Thomas Solvoll – Eirik Anfinsen, Mads Ryghseter, Martin Nygaard, Thomas Torgersen, Orhun Selvi (Andreas Castilla i 20 min), Armann Ingthorsson, Marius Jøranlid, Joakim Lauritsen (Anders Nygaard i 45 min), Oscar Garcia, Saihou Jagne (Kristoffer Lindberg i 19 min)

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...