#23 – Rønning, Falck og Jagne

By
Updated: april 8, 2014

Saihou «CH» Jagne er klar for Birkebeineren. 27 åringen med gambisk og svensk pass har i første omgang signert en korttidskontrakt ut juli måned, og har valgt sagnomsuste draktnummer 23.

Jagnes moderklubb er Finspångs AIK, og i 2006 ble han toppscorer i Division 1 Nord med 24 mål for Väsby United. Før sesongen 2008 signerte Jagne en toårskontrakt med den svenske toppklubben AIK. I den sorte og gule drakta fikk Saihou med seg seriemesterskap i Allsvenskan og gull i den svenske cupen i sesongen 2009, samt vant Supercupen året etter i 2010. 

30. mars 2010 ble Saihou Jagne lånt ut til GIF Sundsvall etter å ha takket nei til Sandefjord Fotball. Kun to kamper og noen måneder senere signerte «CH» for Brommapojkarna på permanent basis. Etter ett år i Brommapojkarna og Superettan gikk ferden videre til Finland og den finske toppklubben IFK Mariehamn. Der bokførte han seg 25 kamper og 5 mål før han ble lagkamerat med tidligere IBK-spiller Alagie Sosseh (nå Mjøndalen) i AFC United. Storsatsningen i Stockholms klubben «hit the rocks» noen måneder senere og Jagne ble fristilt fra kontrakten.

Den hurtige angriperen kommer til IBK fra en klubbløs tilværelse, og håper oppholdet på Årbogen skal sette fart på karrieren igjen. 

Jagne debuterte for Birkebeineren med scoring mot Kjelsås, mens det ble et målløst innhopp mot Notodden forrige uke. Lørdag er han ventelig tilbake fra start når Grorud gjester Trelleborg Arena til generalprøve.

IBK Fotball ønsker Saihou velkommen til klubben!

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...