Spissene fant veien til mål

By
Updated: mars 29, 2014

BIRKEBEINEREN-KJELSÅS 2-4: På tross av nok et tap så var det framgang å spore, og meget gledelig så traff både Oscar og ikke minst nykommeren, Saihou Jagne, veien til nettmaskene. Kjelsås var imidlertid hakket mer treffsikre foran mål og fikk i tillegg god hjelp av et par av hjemmelagets spillere.

Birkebeineren startet med en nykomponert spissduo på topp i lørdagens oppgjør, og etter gitt gi og ta i innledningen så presenterte de seg etter ni-1i minutter. Et raskt frispark på høyresiden og Oscar ble sendt ut på løpetur der han fosset forbi backen og la inn foran mål der Saihou Jagne stanget inn 1-0 fra seks-syv meter. Noen minutter senere forsøkte Orhun Selvi seg fra vel 18 meter, men skuddet gikk meteren til side for mål. Dog var det tidvis gode tendenser for de blå-gule.

Etter snaue 22 minutter var Kjelsås etablert i angrep og en Kjelsås-spiller vandret på tvers av 16-meteren, og da Jeremie ble litt for ivrig med beina så gikk Kjelsås-spilleren rutinert i bakken og kampens dommer pekte på 11 meter. Straffe og 1-1 etter at Solvoll valgte feil hjørne.

Knappe to minutter senere var det Anders Nygaard sin tur etter et frispark på 18 meter. Unggutten fikk ballen over muren, men rett i fanget til en takknemlig sisteskanse som kunne puste lettet ut. Det gjorde han muligens fem minutter senere da Saihou og Oscar kombinerte igjen, før sistnevnte fyrte av fra noe skrått hold og avslutninger føk utenfor bortre stolpe. Fjorårets toppscorer var mer hissig på grøten i dag, og prøvde lykken igjen like etterpå men denne gang gikk lærkula 25 centimeter over tverrligger.

Ti minutter før pause og frispark til Kjelsås rundt 19 meter. Skudd i muren, men kamplederen hadde sett en ureglementert handling i 16-meteren og pekte på straffemerket igjen. Denne gang gikk Solvoll til venstre, og det var en god avgjørelse og fremdeles 1-1.

Rett før hvilen fikk begge lag nok en mulighet hver seg. Først da Oscar vendte bort en forsvarer og skjøt like utenfor, før Kjelsås kom til legg fra vår venstreside før avslutningen ble satt svakt over fra god posisjon.

2.omgang:
Omgangen var knapt igang før et utspill fra Solvoll spratt over Kjelsås’ midtstopper der Oscar klinket til på halvspretten fra 20 meter. Treffet var imidlertid ikke all verden og keeper holdt i fast grep. Kjelsås gikk omtrent rett i angrep og løsnet skudd fra distanse som Solvoll måtte gi corner på. Spillet bølget, som det heter så fint, og noen minutter senere fanget Oscar opp en corner bak i feltet og skjøt på direkten via en Kjelsås-spiller og like utenfor stolpen. Deretter fikk en Kjelsås-spiller en autostrada å boltre seg på da han dro seg inn fra vår venstreside og la lavt inn foran mål, men Ryghseter fikk avklart med et langt bein.

62 minutter spilt da Oscar jobbet seg fram på venstrekanten før han la ut mot straffemerket der Orhun klinket ballen i tverrliggeren og ut. Kjelsås overtok ballen og spilte seg fram på vår venstreside igjen og scoret. Og selv om ballen var over dødlinja før innlegget kom, så ble scoringen likefullt stående da dommertrioen ikke fikk det med seg og en Kjelsås-spiller slo Ryghseter i duell og headet inn 1-2.

Seks minutter senere var det igjen duket for utligning etter en god overgang fra hjemmelaget der Orhun og Eirik kombinerte på høyre før sistnevnte la inn i feltet. Innlegget så ut til å bli for langt, men like utenfor 16-meteren sto Oscar og lobbet ballen på direkten over keeper og inn i nota til 2-2.

Siste del av 2.omgang ble ekstremt rotete og hawaii-preget der pasningene fløy i hytt og vær. Kjelsås var minst unøyaktige, og unøyaktig var heller ikke avslutningen etter 78 minutter fra langt hold litt ute til venstre som gikk stolpe-stolpe og inn tross Solvolls akrobatiske forsøk på å holde ballen ute. Dog var det meget svakt press i forkant som gjorde sitt til at Kjelsås-spilleren fikk anledning til å skyte. Anledning fikk de også noen minutter senere da en uoppmerksom Solvoll serverte en Kjelsås-spiller på blank med en klassisk tverrsoverpasning og 2-4 var et faktum.

Et gledelig gjensyn mot slutten da Andreas Castilla kom inn etter skadefravær, og midtbanespilleren fikk nesten en assist umiddelbart da han stusset et oppspill videre mot Oscar men spanjolen avsluttet noe svakt over fra 17 meter.

Mer enn nok å ta med seg fra denne kampen også – både positivt og negativt. Nå ser det heldigvis ut til å lysne på skadefronten, så skal tre uker på treningsfeltet gjøre godt. Vi takker Kjelsås for kampen og ønsker lykke til.

Birkebeinerens lagoppstilling:
Thomas Solvoll – Eirik Anfinsen, Mads Ryghseter, Jeremie Bampende, Even Hansen, Orhun Selvi, Anders Nygaard (Andreas Castilla i 18 min), Nader Dahman (Kristoffer Lindberg i 45 min), Marius Jøranlid, Oscar Garcia, Saihou Jagne (Kim Berntzen i 35 min)

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...