Ny trener – ny struktur

By
Updated: desember 26, 2013

Marko Tanasic er mannen som tar over roret etter Ørjan Christiansen. 49 åringen har 17 års erfaring som toppfotballspiller i Jugoslavia, Island og Norge samt 12 år som trener under beltet, hvorpå ni av de er fra nivå 1 og 2 på Island og tre år i norske Jølster. I 2013 har han drevet et utviklingsprosjekt mot spillere, trenere og klubber.

For de av dere som følger med i lokalfotballen, vet også at Tanasic var en sentral aktør i Strømsgodset sesongenene 1996-97. I tiden på Marienlyst fikk han med seg 47 kamper og 13 mål. To av de kom i cupfinalen mot Vålerenga i 1997.

LES OGSÅ: Tidligere SIF-spiller overtar IBK

IBKs nye hovedtrener er svært opptatt av å utvikle spillere på feltet gjennom en offensiv og ballbesittende spillestil. Fotballfilosofi og inpirasjon har Marko hentet fra sin tidligere trener og nå mentor Ljupko Petrovic. For de som ikke vet, så ledet Petrovic det tidligere storlaget Røde Stjerne til Champions League mestere i 1991.

Marko Tanasic blir en spennende og ny tilvekst på Årbogen som vi gleder oss til å bli bedre kjent med. Den nye hovedtreneren vil også fortelle litt om seg selv og hans planer for 2014 når høytiden er tilbakelagt.

Vi ønsker Marko velkommen til Birkebeineren!

Men det er ikke bare Tanasic som er ny. IBK Fotball vil også fremstå i ny drakt fra 2014. Siden i høst har det pågått en prosess med å gjøre fotballen i Birkebeineren bedre rustet for fremtiden, både økonomisk og i forhold til organisasjon.

Det viktigste i forhold til dette er at fotballgruppa i 2014 vil bli delt opp i seniorfotball (Sport Elite) og juniorfotball (Aldersbestemt), dvs. to adskilte grupper med separate styrer og separat økonomi. Det har blitt jobbet hardt for å få inn flere personer i seniorfotballen, og det er allerede en gjeng på rundt 10 personer som er godt i gang med arbeidet rundt seniorsatsningen, som i fremtiden også vil bli omtalt som Sport Elite.

I forhold til juniorfotballen så er det Magne Nordhagen (Anleggs- og arrangementsansvarlig) og Anders Kopperud (Sportslig leder aldersbestemt fotball) som står i front, og som er sentrale i oppbygningen av nytt styre og organisasjon av aldersbestemt fotball. Her er det primært foreldre som skal gå inn i disse vervene. Vi vil gjerne ha forslag til oppegående personer som kan gjøre en jobb i en eller annen retning i IBK juniorfotball! Interessenter eller gode forslag kan ta kontakt med Anders Kopperud, epost: anders@ibk.no

Vi mener at dette vil bli en mye bedre modell for alle, og vi gleder oss til 2014, og ønsker dere en fortsatt God Jul og et Godt Nytt IBK-år!

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...