Skudd for baugen

By
Updated: oktober 6, 2013

Birkebeineren-Kjelsås 1-2: Birkebeineren gikk på en lei smell på eget kunstgress lørdag ettermiddag. Etter at de blå-gule tok ledelsen på et straffespark ved Mads Ryghseter rett før pause, så snudde Kjelsås kampen i 2.omgang og stakk av med alle poengene. Og dermed går det mot en relativt spennende avslutningen på sesongen med to meget viktige kamper igjen.

Etter forrige helgs triumf over Træff, så kunne Birkebeineren langt på vei ha skaffet seg et meget gunstige utgangspunkt før de siste to ukene av sesongen i Oddsenligaen avdeling 1. Og umiddelbart så det ut til at hjemmelaget var sultne på mer suksess og innledningen av kampen var god mot en motstander som ofte satset på en kjappfot i bakrommet.

12 minutter og den første muligheten til Jorge Pina som fyrte over fra 15-16 meter etter et innlegg fra Joakim. Etter en positiv innledning tok det etterhvert alt for lang tid når de blå-gule hadde muligheten framover, og det ble mye tråkking på ball istedet for tempo i lengderetning. Kjelsås takket og bukket og satte oss under et visst press – hovedsaklig etter svake klareringer og i en liten periode sto Frøs og co inne i egen 16-meter og stanget unna innlegg på innlegg. Og når man i tillegg villig ga bort frispark rundt egen 16-meter så måtte muligheten komme til slutt. Og etter 24 minutter ble et frispark fra kanten headet i tverrligger og ned, før Frøshaug stanget returen unna.

Halvtimen passert da Oscar gikk i bakken inne i Kjelsås 16-meter, men kamplederen vinket det hele videre tross protester. Kjelsås gikk rett i angrep og Thomas Torgersen fikk med nød og neppe klarert et innlegg rett foran snuta på en Kjelsås-spiller.

Inn mot hvilen festet hjemmelaget et lite grep igjen og Oscar fikk den beste muligheten da han ble spilt fram av Joakim. Førstnevnte var med et i glimrende avslutningsposisjon, men satte skuddet rett på keeper før returen fra samme mann ble blokkert til corner. Corneren ble headet ut igjen til Jorge, som kombinerte med Reis og da sistnevnte ble dunket i bakken feilvendt så måtte dommeren peke på 11-meteren. Fra straffemerket var Ryghseter sikker og sendte hjemmelaget opp i 1-0.

På overtid kunne Jorge ha økt ledelsen da IBK fikk frispark på 17 meter. Forsøket gikk via en Kjelsås-spiller og duppet ned, og Kjelsåskeeperen måtte helt oppunder tverrliggeren for å hindre baklengs.

2.omgang

Omgangen startet bra og etter 50 minutter skaffet Emil frispark fra snaut 17 meter etter et sugende løp. Marius klinket til mot nærmeste hjørne, men keeper fanget ballen rett foran beina på Frøs.

Deretter tok Kjelsås over og etter 54 minutter satte en Kjelsås-spiller fart fra egen halvdel og skapte en mulighet som Frøs til slutt fikk ryddet opp i med en viktig inngripen. Like heldig var ikke kapteinen minuttet senere… Hjemmelaget mistet ballen på vei framover og Frøs havnet i en duell med Kjelsås’ raske spiss. Trolig var det et frispark da Frøs gikk over ende, men dommeren vinket det hele videre og Kjelsås-spilleren satte ballen lavt langs bakken via Solvoll og i mål. Utligning på Trelleborg Arena.

Ti minutter senere var de blå-gule svært nære å ta ledelsen igjen da en corner fra Marius gikk gjennom feltet og på bakre ble ballen fluktet mot mål, men en redning på streken hindret mål.

Knappe fem minutter før full tid tok Kjelsås ledelsen 1-2 litt ut av blå. En svak klarering fra egen 16-meter spratt ut på 17 meter der en Kjelsås-spiller sendte ballen ned i Solvolls venstre hjørne.

I sluttminuttene jaget hjemmelaget på for utligning og Eirik Anfinsen var svært nære da han avsluttet på halvspretten, men en god redning av keeper hindret utligning. Returen falt til samme mann som sendte ballen opp i skogen. Deretter var det venstreback Torgersen som fikk muligheten motsatt, men fra 14 meter satte han ballen svakt over tverrligger.

Birkebeinerens lagoppstilling:
Thomas Solvoll – Joakim Lauritsen, Mats Frøshaug , Mads Ryghseter, Thomas Torgersen, Reis Avdimetaj, Babou Sarr (Anders Torgersen i 4 min), Emil Fossum (Eirik Anfinsen i 23 min), Oscar Garcia, Jorge Pina (Anders Ekholdt i 23 min)

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...