Kapteinen takket av med seier

By
Updated: oktober 19, 2013

BIRKEBEINEREN-DRØBAK/FROGN 5-2:
Birkebeineren avsluttet årets sesong fortreffelig på eget kunstgress etter scoringer av Oscar (2), Jorge Pina (2) og Reis Avdimetaj da Drøbak/Frogn ble sendt hjem til badebyen uten poeng. Kaptein Mats Frøshaug scoret ikke, men stopperbautaen rundet av en sterk IBK-karriere med seier og legger fotballskoene på hylla etter at plassen er sikret.

Hjemmelaget fikk en ok start på kampen, og selv om kampen ikke var «viktig» resultatmessig, så var det viktig å runde av sesongen på en god måte samtidig som spillerne også var interessert i å vise seg fram fra sin beste side. Og etter fire minutter forsøkte Sam Gallagher å finne Oscar i bakrom, men gjestenes rutinerte keeper var tidlig ute og ga til corner. Noen minutter senere var Oscar nære igjen da et innlegg fra Eirik spant foran nesa til keeper, men vår spanjol ble vinket av for offside. Dog var det tendenser…

Hva så med Drøbak? Tidvis skapte de problemer sentralt foran vår firer og satte opp noen småfikse kombinasjoner der, uten at det ble riktig farlig enn så lenge.

14 minutter og Drøbaks første halvsjanse da en corner ble møtt på første stolpe og stusset utenfor motsatt stolpe. Deretter fulgte et par skuddforsøk fra 16-meteren signert Marius og Oscar uten at Glenn Arne Hansen ble svett i annet enn snakketøyet – han skulle få mer å henge fingrene i senere…

Etter snaut halvspilt 1.omgang så var det duket for Jorge Pinas første nettkjenning i den blå-gule drakta. Et strålende angrep med spillvending fra sentralt via Eirik ute til høyre som satte opp Marius høyt i banen, før nevnte Anfinsen dro seg oppover langs kanten og fikk igjen ballen på en klassisk overlap. Innlegget som fulgte var det også grei klasse over og Jorge kunne enkelt bredside inn 1-0 fra 14 meter.

Umiddelbart etter ledermålet ble hjemmelaget tatt på en overgang og Drøbak kom i overtall, men heldigvis valgte de å spille på en offsideplassert spiss og i tillegg var Solvoll fint ute og avverget eventuelle farer. Vertene gikk rett i angrep og Oscar fikk en gylden mulighet men satte avslutningen noe svakt rett på keeper.

Idet man rundet 32 minutter utlignet gjestene, og for n’te gang spilte Drøbak seg fram i midten og fikk utfordre et ryggende forsvar. Drøbak-spilleren takket og bukket og fyrte av fra 18-20 meter ned i Solvolls høyre hjørne til 1-1. Oscar fikk nok en mulighet til å sette sitt første for dagen da Jorge chippet han igjennom, og El Toro kranglet med seg ballen og kom ansikt til ansikt med Drøbaks keeper. Og Oscar prøvde forsyne meg å lobbe over sisteskansen fra kort hold og ballen havnet på nettaket istedet for i maskene til tellende resultat.

2.omgang

Drøbak klinket til i starten og kom enkelt til innlegg fra venstrekanten etter 20 sekunder, og kaptein Frøs kastet seg fram for å avverge. Blokkeringen ble imidlertid en avslutning mot eget mål, men Solvoll var med på notene og slo til corner. Like etter var en aktiv Eirik på farten langs høyresiden og la lavt inn foran kassa. Oscar møtte på første stolpe og satte ballen like utenfor via et Drøbak-bein.

Så, etter 53 minutter ble hjemmelaget tildelt straffespark etter en corner. Ryghseter var inne og kilte litt på keeperen før han havnet langflat på kunstgresset og dommeren pekte på straffemerket. Noe billig… Oscar hadde fått oppgaven og plasserte ballen helt ute ved stolpen til 2-1.

Noen minutter senere ble bakken noe brattere for Drøbak da de ble redusert til 10 mann. Drøbak-spilleren sto med gult kort etter å ha sparket bort ballen, og når han noen minutter senere stemplet Thomas Torgersen var veien til dusjen kort ifølge dommeren.

Men de tilreisende ga seg ikke uten sverdslag og utlignet til 2-2 etter sløvt forsvarsspill av hjemmelaget. En høy ball fikk sprette uten at noen IBK-spillere tok ansvar og Drøbak-spilleren stakk igjennom og satte ballen under Solvoll og i mål.

Tendensene til real Hawaii-fotball var så absolutt der, men etter 80 minutter falt på mange måter avgjørelsen da Thomas vartet opp med et klasseinnlegg fra venstrekanten og bakerst i feltet steg en umarkert Oscar opp og stanget inn 3-2 med et godt hodestøt. Fem minutter senere sørget Oscar og Jorge for nok en scoring da førstnevnte serverte ut i feltet der Jorge tok en skuddfinte før han plasserte kula tilbake i hjørnet til 4-2.

Mot slutten var hjemmelaget nære på ved et par anledninger, men gode redninger av Drøbaks keeper hindret mål før Reis fikk æren av å sette spikeren i det uret tikket over 90 minutter. Etter fine kombinasjoner som involerte Eirik, Kim og Oscar så serverte sistnevnte ut i klassiske 45 grader til Reis som bredsidet 5-2 i keepers høyre hjørne.

Kaptein Mats Frøshaug takket for seg

Birkebeineren avsluttet altså sesongen med to seiere på rappen og beholdt plassen i Oddsenligaen med god margin til slutt. Skuldrene var nede i normal høyde før lørdagens avsluttende kamp, og man fikk avsluttet på en god måte og samtidig ble det en verdig slutt for Mats Frøshaug. Kapteinen gir seg etter tre fine og solide år i Birkebeineren og kan se tilbake på et suverent opprykk fra 3.divisjon og to sesonger i 2.divisjon. Kronen på verket ble på mange måter forrige helgs triumf over Skarbøvik da kapteinen spilte en av sine absolutt beste kamper denne sesongen da det gjaldt som aller mest. Og det er ganske så beskrivende for årets kaptein som har vært ytterst profesjonell i alt han har foretatt seg, og både i forberedelser til kamp/trening og ikke minst gjennomførelse av disse så har han gått foran som et godt eksempel.

Vi takker Frøs for et framifrå bidrag både på og utenfor banen/garderoben, og ønsker samtidig lykke til i det «sivile» liv!

Birkebeinerens lagoppstilling:
Thomas Solvoll – Eirik Anfinsen, Mats Frøshaug, Mads Ryghseter, Thomas Torgersen, Marius Jøranlid (Kim Berntzen i 12 min), Sam Gallagher, Reis Avdimetaj, Anders Ekholdt (Babou Sarr i 24 min)), Jorge Pina, Oscar Garcia

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...