IBK-gutter jublet for seriemesterskap

By
Updated: oktober 8, 2013

IBKs gutter 13 hadde all grunn til å juble foran de mange oppmøtte fra «Ælva» etter å ha nedsablet Tyristubben hele 8-1 i forrige søndags seriefinale i 2. divisjon på Tyristrand. Bare syv minutter tok det før den første ballen lå i nettmaskene bak Tyristubbens laaaange målvakt. Keeperen ble nok enda lenger i maska etter å ha blitt lurt hele fem ganger av IBK-spiss Herman Selmer i løpet av de 35 første minuttene. Takket være meget godt kollektivt spill – IBK-gutta spilte hverandre gode! – fikk Herman presise gjennomspill bakfra, flotte innlegg fra både høyre og venstre og et straffespark i gave fra Sander Laksholm.

Straffen kom etter at Sander hadde kjørt Zlatan/Messi-show med Tyristubben forsvaret inne i 16-meteren. Høyresiden til hjemmelaget ble nesten fintet ned i Tyrifjorden før de måtte ta i bruk ufine metoder for å stoppe Laksholm. Selv om «Stubben» var tre mot en maktet de ikke å stoppe Zlatan Messi Laksholm.

IBKs gutter gikk ut til seriefinalen uten frykt for å gjøre feil eller å tape. De viste riktig «attityd» fra start og kjørte på. I forsvar ga gutta alt og reddet to baller på streken. Selv om vertene var fysisk sterkere viste birkebeinerne fotballhode og spilte rundt Tyristubben. Utover i 2. omgang var det aldri noen tvil om hvem som ville triumfere, bare hvor stor triumfen skulle bli for de blågule. Laksholm fikk endelig sin scoring da han alene med keeper var iskald. Også Petter Kortvedt og Sebastian Skjold tegnet seg på scoringslisten.

18 av 18 mulige poeng, 30 scorede mål og bare 10 baklengs ble fasiten for IBK 13 års gutter i 2.divisjon. Gutta har tatt et langt steg i forhold til å opptre som et lag og jobbe for hverandre. De har utviklet seg i å lære å takle nederlag ( ikke denne høsten da), lært å vinne og forhåpentligvis lært å stille opp for laget og hverandre. Og så har de kanskje lært seg å høre litt på trenerne innimellom.

Et skikkelig klapp på skuldra til Leif Stensrud som har tatt ansvaret for at disse gutta har hatt et fotballtilbud i mange år. Leif har lagt ned uttallige timer og uten Leif hadde ikke gutta vært der de er i dag.

Årets IBK G13-lag: Sindre, Nicolai, Vegard, Lars, Benjamin, Osman, Marcus, Jesper, Tommy, Sander D, Hasan, Herman H., Joakim, Malik, Casper, Herman S, Sebastian L., Vebjørn, Petter, Ari, Sondre, Henrik, Sander L, Herman M, Sebastian S.

Takk for sesongen!

Svenn Skjold

 

Noen bilder fra kampen:

DSC_0930 DSC_0822DSC_0967 DSC_0975

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...