Fornyet kontrakt!

By
Updated: oktober 12, 2013

SKARBØVIK-IBK 0-3:
A-laget spilte en kjempekamp når det gjaldt som mest, og vant hele 3-0 på bortebane i «skjebnekampen» mot Skarbøvik. IBK tok ledelsen etter et kvarter ved Óscar, og hadde god kontroll på oppgjøret etter dette. Mads Ryghseter økte til 2-0 på straffespark etter 72 minutter, før Kim Berntzen lagde sitt første A-lagsmål i IBK fem minutter på overtid.

Utgangspunktet før den nest siste serierunden i Oddsenligaen 2013 var klinkende klart; med seier ville Birkebeineren være sikret fortsatt spill i 2.divisjon også neste sesong. Uavgjort kunne man også leve med – forutsatt at Drøbak/Frogn ble beseiret i siste runde. Et tap derimot ville være bortimot katastrofalt og et nedrykk virket i tilfelle uunngåelig.

Etter en bortimot perfekt oppladning var alt opp til de 11 utvalgte på Skarbøvik stadion lørdag klokken 13:00, og i innledningen var en frisk Oscar nær en perfekt start men inne i 16-meteren fikk han ikke avsluttet.

Hjemmelaget fikk noen innkast og frispark i starten og pøste på inn i boksen, men Frøs og co holdt unna enn så lenge. Og etter syv minutter var samme Frøs sekundet for seint ute til å sette inn 1-0 da Marius slo ballen inn i boksen på forsøk nummer to etter en corner.

Så, etter knappe 14 minutter slo vertene langt og høyt og Frøs stanget ballen rett til en motspiller som slo direkte ut på kanten. Resten av forsvarsfireren var rufsete og deres raske kantspiller dro seg inn foran Thomas og Ryghseter og avsluttet i tverrliggeren og ut fra 13-14 meter. Eirik fanget opp og slo oppskriftsmessig opp i rommet bak Skarbøviks firer og Oscar løp fra det som var, før han skar inn i banen og skrudde ballen opp i motsatt vinkel med utsiden av høyrefoten fra snaue 16 meter. 0-1 og en drømmeåpning på kampen – hjemmelaget måtte framover!

22 minutter og frispark sentralt på 20 meter til vertene. Lavt og rett i muren. De blå-gule omtrent rett i angep og tilrev seg en corner fra venstresiden. Marius klinket denne inn mot første der keeper slo ballen rett i Ekholdt før Sam avsluttet noen meter over fra kort hold. Deretter var det Skarbøvik sin tur da Torgersen tråkket på ballen og hjemmelaget kontret med påfølgende innlegg fra vår venstre. Frøs og Rygh var begge oppe i situasjonen og forstyrret såpass at avslutningen aldri ble farlig.

Det var likevel noe faretruende over at hjemmelaget ofte fikk «gratis» muligheter etter dødballer, eller enkle balltap av fremadstormende IBK-spillere. Heldigvis var Babou, Frøs og Rygh skikkelig påskrudd og man ryddet bra unna  egen boks!

37 minutter spilt da Reis og Oscar kombinerte ute til venstre før ballen ble lagt ut mot Marius som banket kula høyt over fra 17-18 meter. Deretter fikk Skarbøvik en mulighet igjen da vi ga bort ballen på vei framover og en av hjemmelagets spillere tok sats og dro seg helt inn i 16-meteren der han gjerne ville ha straffespark etter å ha gått i bakken. Det var ikke dommeren enig i og vinket det hele videre. Og rett før pause fikk de nok en halvsjanse etter corner, men banens laveste i Thomas Torgersen holdt unna i duellen ved bakre stolpe.

2.omgang

Den avsluttende omgangen var knapt igang før Frøs og en Skarbøvik-spiller gikk ned etter en duell. Kapteinen reiste seg etterhvert på beina igjen, men Skarbøvik-spilleren måtte bæres ut på båre kun minutter etter at han ble byttet inn.

De blå-gule fikk nå noen helt utrolige overgangsmuligheter ettersom hjemmelaget måtte framover på banen, men enn så lenge skortet det på nøyaktighet.

56 minutter da Marius slo en corner lavt mot første der Sam kastet seg fram uten å treffe – det satte nok keeper ut av spill og ballen smalt i stolperota. Og noen minutter senere fikk Osvar rettvendt seg etter et innkast – slo tunnel – før han skar inn i 16 og avsluttet fra spiss vinkel via keepers hansker og stolpe-ut.

Deretter stusset Ekholdt et utspill fra Solvoll direkte i bakrom mot Oscar som avsluttet på halvspretten fra 18 meter og keeper måtte gi retur på den knallharde avslutningen. Reis fanget opp returen og skjøt via keeper og til corner. Gedigen mulighet! Corneren havnet i hanskene til hjemmelagets keeper som satte igang raskt mot en enslig svale, men kun en oppofrende jobb av Reis 18 meter fra eget mål hindret en mulighet for vertene. De blå-gule kontret direkte hvor Marius spilte fram Oscar som fra ca 18 meter chippet over en utrusende keeper. Ballen så ut til å ha perfekt bue, men sneiet to centimetere over tverrliggeren!

Så fikk hjemmelaget sin beste mulighet i 2.omgang og det sier sitt. Et innkast spratt lagelig ut på 16 meter der en SIF-spiller avsluttet med et strømpetreff som Solvoll ikke hadde noen problemer med å holde.

Med et drøyt kvarter igjen av ordinær tid så utfordret Reis inn i 16-meteren litt ute til venstre. Nummer 8 gikk over ende i duellen, men gjorde et forsøk på å komme seg på beina og i mellomtiden hadde dommeren fått tenkt seg om å pekte på straffemerket! Unødvendig å si at Mads Ryghseter var sikker fra 11-meteren og ballen smalt i nota utenfor keepers rekkevidde til 0-2! Nå måtte det vel holde? Klok av skade tok man imidlertid ingenting for gitt…

Men kun få minutter senere dro IBK opp et nytt godt angrep der Oscar og Reis begge fikk avslutningsmuligheter, men hjemmelaget fikk blokkert.

Hjemmelaget hadde nå lagt om til 3-4-3 men maktet rett og slett ikke skape noe trykk på oss, og den sentrale blokka tok unna alle forsøk som kom deres vei. Og på overtid burde innbytter Jorge Pina ha satt spikeren i kista da han ble spilt fri på 8-9 meter, men skuddet ble mesterlig reddet av vertenes keeper. Og mens pulsen steg til uante høyder så gjorde innbytter Kim Berntzen akkurat det han fikk beskjed om – jaget på og fikk en avslutningsmulighet fra kort hold. Keeper stoppet første forsøk, men returen headet målsniken i nettet fra 1 meters hold til 0-3. Ufattelig fortjent uttelling for unge Berntzen som har plukket opp hansken i løpet av høsten tross lite spilletid.

Sekunder senere blåste dommeren i fløyta for siste gang og Birkebeineren var sikret ny kontrakt i Oddsenligaen….

Birkebeinerens lagoppstilling:
Thomas Solvoll – Eirik Anfinsen, Mats Frøshaug, Mads Ryghseter, Thomas Torgersen, Marius Jøranlid (Emil Fossum i 3 min), Sam Gallagher, Babou Sarr, Anders Ekholdt (Jorge Pina i 13 min), Reis Avdimetaj, Oscar Garcia (Kim Berntzen i 1 min)

 

dt.no: Birkebeineren berget plassen

smp.no: Skarbøvik på nedrykksplass

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...