Punkterte i Molde

By
Updated: september 22, 2013

MOLDE 2-BIRKEBEINEREN 2-0:
Birkebeineren startet friskt og fikk en scoring annullert for en høyst tvilsom offside, før hjemmelaget tok ledelsen etter et drøyt kvarter. Likefullt var de første 45 minuttene godkjent og det var absolutt muligheter for poeng. Så punkterte IBK-ballongen med brask og bram etter pause og i realiteten var de blå-gule aldri i nærheten av å true Moldes gode sisteskanse i 2.omgang.

Etter snaue syv minutter kunne Behajdin Celina gitt IBK ledelsen etter et godt angrep hvor Jorge prikket inn sin kantkollega med en presis ball. Behajdin tok med seg ball forbi backen i medtaket og fyrte av fra ca 14 meter – like over tverrligger – og vi har sett Behajdin score fra den posisjonen tidligere. Et par minutter senere rullet de blå-gule opp nok en godt angrep fra høyre der Jorge dro seg innover i banen og fyrte av fra 16 meter og keeper ga retur. En IBK-spiller fanget opp og rullet videre ut mot venstre der Emil fant Thomas på en klassisk overlap. Sistnevnte klinket ballen inn foran kassa der det ble en retur før Emil satte ballen kontant i nota. Jubelen stilnet imidlertid raskt da assistentdommeren vinket med flagget og det hele ble annullert for en meget tvilsom, for ikke å si feilaktig, offside.

Derfor var kalddusjen stor da Molde 2 tok ledelsen noen minutter senere etter et frispark ute ved sidelinja. Ballen ble slått inn mot bakre hvor en Molde-spiller var først på ballen og kriget inn 1-0. Molde-spilleren måtte riktignok ikke krige så voldsomt all den tid han var ganske så umarkert inne foran mål, og sånt straffer seg.

Like etter scoringen var Benjamin alene igjenom og hadde kun keeperen igjen etter en strøken pasning fra Behajdin, men Krantz ble vinket av for offside. Deretter var det Jorge Pina sin tur til å få muligheten da han dro seg innover i banen og kom til skudd fra 14-15 meter, men skuddet gikk noe svakt rett på keeper. Og det som egentlig var en stor mulighet ebbet altså ut i null.

De blå-gule var med andre ord med i kampen, men i det man passerte halvtimen så tok hjemmelaget over og produserte et par halvsjanser. Blant annet et frispark fra 20 meter som ble slått knallhardt mot mål, men Solvoll ryddet greit unna tross stor trafikk i feltet. Og noen minutter før hvilen måtte vår sisteskanse hente ut sitt beste da han slo et skudd fra 23 meter over tverrliggeren og til corner.

2.omgang 
Det var altså gode muligheter og absolutt ingen ueffen omgang av IBK, men de siste 45 skulle bli alt annet enn oppløftende. Allerede etter fire minutter kunne vertene ha økt ledelsen da solid ballwatching i IBKs 16-meter førte til en avslutning ved bakre stolpe, men vinkelen ble såpass dårlig slik at Molde-spilleren sendte ballen langt over tverrliggeren. Og like etter måtte Solvoll i aksjon og takle med beina for å rydde skikkelig unna i eget felt.

De blå-gule slet voldsomt med å etablere eget spill, og bevegelsene var til tider fraværende og det passet Molde som hånd i hanske. Og faktisk skjedde det så lite til tider at notatblokka omtrent var urørt de siste 45 minuttene.

71 minutter spilt da Molde 2 økte til 2-0. Bortelaget tapte en duell midt på Moldes halvdel og ballen ble slått direkte i bakrom mellom vår back og stopper på høyresiden. Sekundet senere kom innlegget mot bakre der en Molde-spiller enkelt bredsidet ballen opp i motsatt vinkel med passive IBK-spillere som tilskuere.

Og ti minutter før slutt fikk hjemmelaget en trippelsjanse. Først en heading etter corner som gikk via en IBK-spiller og til ny corner. Denne ble slått inn mot straffemerket og headet i tverrliggeren før returen ble satt svakt over.

Med null målsjanser framover for Birkebeineren ble det en blytung 2.omgang der lite eller ingenting fungerte, og bussturen hjem ble selvfølgelig lang….

Birkebeinerens lagoppstilling:
Thomas Solvoll – Joakim Lauritsen (Eirik Anfinsen i 24 min), Anders Torgersen, Sam Gallagher Thomas Torgersen, Reis Avdimetaj (Marius Jøranlid i 30 min), Babou Sarr, Emil Fossum, Behajdin Celina, Benjamin Krantz, Jorge Pina (Awat Peyghambernejad i 12 min)

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...