Misbrukte muligheten

By
Updated: september 15, 2013

BIRKEBEINEREN-BÆRUM 1-2:  Hjemmelaget var fullt på høyde med Bærum i lørdagens kamp på Trelleborg Arena, men som sist helg maktet ikke de blå-gule å utnytte sine sjanser og dermed stakk de gule og svarte av med alle poengene.

Etter en åpning med bra tempo så fikk IBK den første halvsjansen da Mads Ryghseter headet et innlegg fra Marius over tverrligger fra rundt 9-10 meter.. Bærum gikk rett i angrep og spilte seg fram til en corner som ble klarert ut på 30 meter, før ballen ble slått inn i feltet igjen hvor Solvoll hadde god kontroll på en avslutning fra snaue 15 meter.

13 minutter spilt da Bærum litt for enkelt spilte seg inn bak vår firer, og kaptein Frøs satte ballen knallhardt i egen nettvegg. Vi velger å tro at den godeste hadde kontroll der… Deretter var det hjemmelaget sin tur hvor Babou avsluttet etter en corner  – keeper ga retur – men ingen i blått luktet tilbudet.

Den største muligheten til  nå i omgangen tilfalt gjestene etter 19 minutter. Linja var like skrukkete som skjorta til undertegnede, og Bærum stakk inn bak vår firer. Heldigvis var Solvoll parat og stoppet avslutningen fra 10 meter. Ikke mange minuttene senere var Bærum på farten bak vår forsvarslinje igjen, men spissen fikk en svak førstetouch og endte opp med en pasning på tvers. Fra 16 meter og midt foran mål kom avslutningen og Thomas Torgersen kastet seg ned og blokkerte. Bærum ropte på straffe for en angivelig heands uten gehør hos dommer – det skulle uansett komme en lignende situasjon senere i kampen.

32 minutter da Marius og Behajdin kombinerte seg inn i Bærums 16-meter, før sistnevnte fintet seg fri nede ved kortlinja før han la ut 45 grader mot Reis. Avslutningen ble blokkert noen meter fra mål, men forspillet var det uansett fin klasse over.

Så, seks minutter før pause glapp det for vertene som ikke fulgte med i timen. En enkel ball inn i bakrom mot en enslig Bærum-spiller og Solvoll rykket ut på 17 meter for å avverge. Muligens trakk sisteskansen seg noe i taklingen og ballen trillet kun to meter og rett i beina til en gulkledd som løftet ballen inn i det tomme målet til 0-1.

Birkebeineren fikk en mulighet til utligning noen minutter før hvilen da Marius sendte av gårde et frispark fra 17 meter. Keeper ga retur og Marius fanget selv opp, men satte avslutningen over mål.

Dt.no: Scoret til ingen nytte

2.omgang:
De blå-gule tråkket på pedalen fra start etter en snartur i garderoben og allerede etter 47 minutter satt utligningen. Innbytter Joakim fant Reis med en smart pasning, før sistnevnte spilte fram Marius på høyrekanten. Jubilanten med 200 registrerte kamper dro seg ned til linja og la hardt inn foran mål der Benjamin Krantz hadde løpt seg fri og enkelt kunne bredside inn sitt andre mål i IBK-trøya.

Kun minutter senere satte målscorer Krantz opp Reis etter et raskt innkast. Vår nummer 8 la igjen til Babou som fyrte av fra 19 meter og keeper ga retur igjen, før Marius var først på ball nummer to og keeper hentet fram en tv-redning for å hindre ytterligere farligheter.

Ti minutter ut i omgangen burde hjemmelaget gått opp i ledelsen da Reis dro seg inn i 16-meteren og skjøt. Keeper ga retur for endte gang og høyreback Joakim fikk muligheten fra åtte-ni meter, men avslutningen ble stoppet av en Bærum-spiller og trolig med hånda uten at dommer foretok seg noe av den grunn. Ballen lå lagelig til for Krantz i neste sekund, men Bærum fikk med nød og neppe klarert.

I neste angrep fikk Bærum frispark fra 19 meter og sendte ballen avgårde mot hjørnet, men der lå Solvoll og slo til corner. Gjestene tok nå over igjen etter å ha blitt kjørt en liten periode, samtidig som IBK-spillerne plutselig begynte å gjøre ting vanskelige igjen. Midtperioden forløp uten dramatikk, men etter 75 minutter var Bærum tilbake i føringen. Hjemmelaget misset et oppspill på høyrekanten og etter to tapte dueller sentralt i banen fikk en av Bærums midtbanespillere avansere i 15-20 meter upresset før han sendte av gårde et skudd fra 23-24 meter som suste inn i hjørnet til høyre for Thomas Solvoll.

De blå-gule ville imidlertid ikke gi seg uten sverdkamp og etter 77 minutter var Behajdin plutselig alene med keeper, men avslutningen gikk rett på en utrusende keeper. Og to minutter senere ble Krantz stoppet ureglementert på 17 meter etter en bra jobb, og Jorge prikket ballen mot krysset bare for å se at Bærums keeper var helt oppe i vinkelen og slo til corner.

Sluttminuttene gikk uten at hjemmelaget fikk satt et skikkelig trøkk på Bærum, og når gjestene i tillegg var dyktige til å utnytte innkast og situasjoner til sin fordel så stakk de også av gårde med alle tre poengene.

Budstikka.no: Bærum-seier på dårlig dag

Birkebeinerens lagoppstilling:
Thomas Solvoll – Eirik Anfinsen (Joakim Lauritsen i 45 min), Mats Frøshaug (Anders Torgersen i 10 min), Mads Ryghseter, Thomas Torgersen, Reis Avdimetaj, Babou Sarr, Behajdin Celina, Marius Jøranlid (Emil Fossum i 20 min), Benjamin Krantz, Jorge Pina

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...