Høstens første seier for G99

By
Updated: september 8, 2013

G99: IBK-NESBYEN 2-0
Etter uavgjort og tap i de to første kampene i høst, kom lagets første seier i 1. divisjon G14 nå på lørdag. Nesbyen hadde tatt den lange veien fra Hallingdal for å hente tre poeng, men med kjempegod laginnsats og mye fint spill ble poengene igjen på Årbogen.

I den forrige kampen mot et fysisk sterkt Vikersund-lag (tap 5-2) ble gutta feid unna i stort sett hver eneste duell. Fokuset var derfor først og fremst på å tråkke til i duellene og jobbe sammen i presset. Offensivt skulle vi forsøke å komme bredt på kantene når vi vant ballen og komme til innlegg.

Og for en respons fra gutta! Denne gangen var det de blå og gule som klinket til i duellene med både kroppen og saftige sklitaklinger. Dermed klarte vi å vinne ballen mye oftere og høyere i banen, og sette igang flotte angrep.

IBK G99 tok ledelsen etter rundt 20 minutter av første omgang på et herlig angrep. Christoffer Streitlien ble spilt opp på høyrekanten, han fosset rundt backen sin og la inn et flatt innlegg fra nesten nede ved cornerflagget. Inne foran mål hadde motsatt kant Martin Granheim fylt opp, og han bredsidet ballen opp i nettaket fra fem meter. Klasseangrep!

Gutta kjørte på og stresset Nesbyen til å gjøre feil på feil. Litt senere i omgangen hadde Martin en enestående mulighet til å bli tomålsscorer da han etter corner headet ballen i tverrliggeren fra 1 meters hold. De siste ti minuttene av omgangen ble vi imidlertid litt slakkere i presset og nesbyen fikk lov til å være med, dog uten at keeper Sjur Krossen ble satt på de største prøvene.

I andre omgangen tok spillerne tak igjen og fortsatte på samme måte som i mesteparten av første. Midtbanen jobbet veldig godt og samlet, og når vi vant ballen så satte gutta opp flere 2 mot 1-situasjoner på kant, eller brukte spissen Henrik som tross en litt uvant posisjon gjorde en kjempekamp. Forsvaret var bunnsolid og Nesbyen skapte knapt nok en stor mulighet i hele kampen.

Spikeren i kista kom 10 minutter før full tid. Kaptein og midtstopper Johannes «Bratseth» Palm hadde tidligere i omgangen forsøkt seg på et raid fra egen banehalvdel som holdte på å gi scoring. Nå kom han i store kliv på nytt, og denne gangen satte han elegant ballen forbi Nesbyens meget gode keeper og i mål. Se bildet øverst. 2-0 til IBK!

Publikum storkoste seg i sola på Årbogen og gutta leverte varene på banen. En veldig god kamp av 99-laget og vi gleder oss til de neste kampene.

 

Kampfakta G99:

IBK-Nesbyen 2-0 (1-0)
1-0 Martin Granheim (20′)
2-0 Johannes Palm (60′)

Tropp Birkebeineren G99:
Sjur Sveia Krossen, Eirik Stensås, Johannes Palm, Vegard Stensrud (2000), Oliver Korsgården Nilsen, Alper Adiyaman, Mats André Kretz, Casper Caspersen (2000), Christoffer Streitlien, Henrik Liland, Martin Granheim, Per Vidar Eikmo, Vebjørn Nordhagen (2001).

 

Noen bilder fra kampen (courtesy of Magne Nordhagen) – klikk for større bilde

g99-oliver-nesbyen-610x400 g99-henrik-nesbyen-610x400

g99-alper-nesbyen-610x400 g99-johannes2-nesbyen-610x400

g99-johannes-nesbyen-610x400 g99-johannes3-nesbyen-610x400

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...