Holdt ikke helt inn

By
Updated: september 8, 2013

ASKER-BIRKEBEINEREN 3-1: De blå-gule fikk en værst tenkelig start på kampen da Asker scoret etter kun 22 sekunder (!), men Marius Jøranlid og co kjempet seg inn i kampen før pause da nevnte Jøranlid utlignet etter et fint angrep. I 2.omgang produserte IBK nok muligheter til å ta med seg poeng, men Asker viste hvorfor de topper tabellen og traff nettmaskene der IBK-spillerne bommet.

Budstikka.no: Se scoringene fra oppgjøret her.

Birkebeinerens mål om å slå et topplag fikk seg en real trøkk allerede etter 22 sekunder. Et oppspill fra vår høyreside ble for kort og Asker satte direkte fart inn i bakrom. Frøs havnet på etterskudd og en lav avslutning mot bakre stolpe ble forsøkt stoppet av Ryghseter, men istedet ble det et perfekt gjenlegg til en Asker-spiller som satte ballen opp i nettaket fra kort hold.

I innledningen slet IBK-spillerne med det mest elementære, men etter ni minutter kunne de utlignet da et frispark fra Emil havnet mot bakre stolpe der Thomas Torgersen stormet fram men et realt strømpetreff hindret mål og ballen føk til side for stolpen.

De blå-gule jobbet seg inn i oppgjøret igjen, men Asker var nok det vasseste laget. Som etter 25 minutter da de kom til en dobbelavslutning som vikar Thomas Sandem bokset ut på 18 meter, før returen ble satt et stykke utenfor. Deretter en ball i bakrom som Sandem rykket ut på og havnet på etterskudd, men Anders Torgersen sweepet bak og ryddet opp. Gjengs for omgangen var dog at de med blå drakt tidvis slet voldsomt med å treffe en lagkamerat med pasningene, men Sandem aller bakerst hadde nå spilt seg varm og tok seg av det som kom.

Inn mot pause var det klare tegn på at bortelaget var interessert i få med seg noe fra kampen, og etter 41 minutter var det klart for utligning etter et fint angrep. Krantz ble spilt opp på  30 meter før han la igjen til Thomas Torgersen som fosset oppover venstrekanten. En Asker-spiller ble «ventet» ut før innlegget kom mot nærmeste der Krantz regelrett taklet ballen videre til Marius som alene med keeper satte inn 1-1 med en kontrollert avslutning.

De siste 10 minuttene av omgangen fikk IBK et drøss med gode overgangsmuligheter, og kunne i tillegg tatt ledelsen rett før hvilen da Benjamin og Thomas var tidelen for seint ute til å omsette et godt innlegg fra Marius.

DT.no: Holdt følge med serielederen

2.omgangen startet kanskje ikke med et fyrverkeri, men Asker fikk den første halvsjansen da et innlegg ble headet mot mål. Men fra 12 meter skal en heading være over gjennomsnittet god, og det var den ikke i dette tilfellet og ballen gikk til side for målet til Sandem.

IBK-spillerne sto etterhvert bra opp i duellene, og etter 51 minutter førte en rekke av dueller til at Reis kom seg fri ute til venstre. Maestroen dro seg inn i 16-meteren og serverte ut 45 til Emil Fossum, men med all tid i verden satte han ballen over tverrligger fra god posisjon. Og istedet tok hjemmelaget ledelsen igjen to minutter senere mot et IBK-lag i tilsynelatende balanse. En høy ball inn i 16-meteren, ble fanget opp bak ryggen til Sam som ikke rakk å hindre en pasning på tverrs. Frøs kastet seg ned og blokkerte den første avslutningen, men returen datt selvfølgelig rett ned i beina til en Asker-spiller som satte inn 2-1 til side for Sandem.

SÅ var det IBK sin tur igjen da Thomas kun var et dårlig medtak unna å skaffe seg tid og rom i 16-meteren, og istedet ble det et innlegg som dalte ned på oversiden av tverrligger og ut. Deretter dro Reis seg fri igjen – denne gang ute til høyre før han serverte Behajdin på 3-4 meter, men avslutningen gikk rett på en sprellende keeper. Og i den gode perioden visket man fram nok en grei mulighet da Jorge servet mot Anders Torgersen på bakre stolpe, men midtstopperen var akkurat for seint ute til å omsette det hele.

Birkebeineren blottet seg nå bakover og Asker fikk en 1v1 mulighet, men Ryghseter forstyrret Asker-spissen såpass inne i 16-meteren, og skuddet gikk rett på Sandem som gjorde en god inngripen der. Det ble imidlertid en retur, men denne ble blokkert til corner – resultatløs sådan.

Fem minutter før slutt begynte det å haste om det skulle bli poeng, men sjansene skulle komme. Behajdin fintet seg fri ute til høyre og la inn i feltet der Emil Fossum steg til værs og headet rett på keeper fra kort hold. Ballen datt ned foran streken der Asker-spiller Ole Christian Kristiansen la hånda på ballen, men kamplederen var ikke i posisjon til å se opptrinnet.

Og da IBK ikke scoret så utnyttet hjemmelaget en miss av Ryghseter som spilte opp på en feilvendt Marius rundt midtstreken. Sistnevnte ble brutt og Sistek stormet inn i 16-meteren før han banket ballen via Sandem og i mål til 3-1.

I sluttminuttene fikk Emil nok en stor mulighet da han fikk heade nokså fritt etter et frispark fra Marius, men headingen gikk til side for mål fra god posisjon.

Askerfotball.no: Stian-dobbel sikret sterk seier

Birkebeinerens lagoppstilling:
Thomas Sandem – Mats Frøshaug (Eirik Anfinsen i 30 min), Anders Torgersen, Mads Ryghseter, Joakim Lauritsen (Behajdin Celina i 60 min), Thomas Torgersen, Reis Avdimetaj, Sam Gallagher (Jorge Pina i 15 min), Emil Fossum, Marius Jøranlid, Benjamin Krantz.

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...