Endelig jubel på Årbogen igjen

By
Updated: september 28, 2013

BIRKEBEINEREN-TRÆFF 2-1:
Etter fem kamper uten seier tok endelig Birkebeineren en tre-poenger igjen da Træff ble slått på Trelleborg Arena lørdag. Etter en målløs 1.omgang så fikk hjemmelaget et slag i ansiktet da Træff tok ledelsen knappe fire minutter etter pause, men innbytter Anders Ekholdt kriget inn utligningen med 20 minutter igjen å spille og ga de blå-gule blod på tann. Og i sluttminuttene ble Oscar Garcia på mange måter dagens mann da han iskaldt satte inn 2-1 etter at Babou Sarr først hadde misset alene med keeper.

Med fire kamper igjen av sesongen – av mange utropt som fire cupfinaler – så tok Birkebeineren imot Træff til tidlig kamp på lørdag. En motstander som har overrasket mange i årets Oddsenliga, og et vanskelig lag å møte.

Likefullt var det vertene som tak i oppgjøret fra start og en positiv innledning kunne ha endt med scoring etter snaue fire minutter da Reis avsluttet i tverrliggeren fra 8-9 meter. Godt spill i forkant endte med innlegg fra Emil – ballen spratt ut til Reis som ikke fikk kjempetreff, men ballen traff tverrliggeren. Returen trillet lagelig til en målhungrig Babou Sarr som avsluttet like utenfor den høyre stolpen.

Bortelaget gikk rett i angrep og Thomas bommet regelrett på ballen og sendte kanten igjennom, men fra 14 meter og noe skrått hold avsluttet han et stykke over tverrliggeren. Seks minutter senere fikk Træff sågar ballen i nettmaskene, men scoringen ble annulert for offside. Foranledningen var imidlertid et skremmeskudd for de blå-gule som slet med å plukke opp sine motstandere innenfor 16-meteren etter et frispark fra kanten.

31 minutter spilt da Joakim misset på høyresiden og en Træff-spiller banket ballen hardt og lavt inn foran mål, men ingen grønnkledde hadde tatt oppstilling i feltet og hjemmelaget fikk ryddet opp. Og noen få sekunder senere var med ett Oscar Garcia helt alene igjennom, men alene med keeper så gikk det helt i stå for den spanske oksen og ballen trillet rett og slett inn i fanget til Træffs keeper. Stor mulighet!

Noen minutter senere kombinerte Marius og Thomas ute på venstrekanten før sistnevnte kjempet seg inn i 16-meteren før han avsluttet like til side for lengste – nok en god mulighet for hjemmelaget som virkelig må kjempe hardt for uttellingen om dagen.

Deretter var det Træff sin tur, og igjen etter et frispark fra kanten der en totalt umarkert spiller snek seg bak ryggen på våre menn og headet upresset over fra seks meter.

Inn mot hvilen fikk hjemmelaget og Oscar en siste mulighet da spanjolen forfulgte en lang ball inn mot keeper. Sisteskansen så ut til å ha kontroll, men mistet ballen i kamp med Oscar som la ut i støtte til landsmann Jorge Pina men sistnevnte traff ikke med avslutningen som gikk noe svakt over tverrligger fra 17 meter.

2.omgang

Den avsluttende omgangen var knappe fire minutter gammel da de tilreisende fra Træff tok ledelsen i matchen. Hjemmelaget maktet aldri å klarere et frispark skikkelig og ballen ble slått inn i 16-meteren igjen, og etter flere dueller spratt ballen lagelig for en Træff-spiller som satte inn 0-1 med et lavt skudd via Solvolls hanske og inn i hjørnet. En real kalddusj for de blå-gule!

Og etter scoringen gikk IBK gang på gang seg fast i sekken til et bortelag som nå virkelig hadde fått kampen inn i sitt spor. I en lengre periode så det veldig mørkt ut på Årbogen, men etterhvert jobbet man seg rett og slett inn i det igjen. Og etter 69 minutter fikk man belønning for strevet – bokstavelig talt. En opprulling mot høyre der Joakim etterhvert slo fram mot Marius som banket ballen inn foran kassa, og ved bakre stolpe skled/kriget innbytter Anders Ekholdt ballen i mål fra kort hold til 1-1. Meget fortjent for den skadeplagede veteranen som knapt har vært på banen etter ferien.

Etter utligningen dro Træff fram en drøss med dødballer, men et standhaftig hjemmelag fikk renset unna mer eller mindre kontrollert. I sluttfasen av kampen produserte de blå-gule flere halvsjanser og fikk presset fram noen cornere, og på en av disse gikk kaptein Mats Frøshaug ned for telling med en finger som nærmest sto i 90 grader. Et bytte var uunngåelig, og Anders Torgersen kom inn og bidro sterkt i duellspillet mot slutten.

Og da mange virket innstilt på poengdeling på Trelleborg Arena maktet hjemmelaget å skape et lite elektrisk øyeblikk på kunstgresset. En corner fra Marius ble headet ut av Træff. Joakim jobbet inn den løse ballen, vant duellen og spilte fram Babou Sarr som med ett var alene med keeper. Avslutningen fra 12 meter gikk rett på en sittende keeper, men Oscar fanget opp og iskaldt plasserte han ballen til side for tre grønnkledde og i mål til 2-1.

I sluttsekundene opptrådde man for en gangs skyld med både kløkt og rutine, og et IBK-lag i poengnød tok en viktig seier.

Birkebeinerens lagoppstilling:
Thomas Solvoll – Joakim Lauritsen, Mats Frøshaug (Anders Torgersen i 6 min), Mads Ryghseter, Thomas Torgersen, Reis Avdimetaj, Babou Sarr, Emil Fossum (Behajdin Celina i 24 min), Oscar Garcia, Jorge Pina (Anders Ekholdt i 24 min)

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...