Solvoll viste vei – igjen

By
Updated: august 10, 2013

NESODDEN-IBK 0-1:
Birkebeineren tok sin tredje strake seier lørdag etter middag etter en sen scoring av Oscar Garcia og krabbet opp på 20 poeng. Men hadde det ikke vært for en meget solid Thomas Solvoll aller bakerst så hadde det ikke blitt noen poeng, for sisteskansens kropp hadde igjen blitt inntatt av det som Daniel Nannskog i sin tid kalte for gud. De blå-gule kom fra to strake triumfer og null innslupne mål på 180 minutter før møtet med Nesodden. Et lag som virkelig hadde kniven på strupen med tanke på en meget utsatt tabellposisjon, og fra start av ble det klart at det var et hjemmelag som solgte seg dyrt.

Vertene gikk aggressivt til verks, men likevel var det et lite spillemessig overtak til IBK. I front virket Oscar å være påskrudd  og var nesten igjennom ved et par anledninger, og man gikk og ventet på at kampen skulle sette seg. Men sakte men sikkert tok hjemmelaget over, og etter 13 minutter fikk de en halvsjanse da et frispark fra langt hold gikk via en spiller men situasjonen ebbet ut.

Så, etter 18 minutter dro Nesodden seg fram sentralt og spilte seg inn bak vår firer og kom alene med Solvoll. Sisteskansen var imidlertid patent og avverget med en god parade, før returen ble satt over tverrliggeren fra 18 meter.

Snaue ti minutter senere fikk de blå-gule bokført sin sjette corner, og i etterspillet etter en av disse ble ballen lempet inn mot straffemerket der Oscar kun var et dårlig mottak fra å sende gjestene i føringen. Midtveis i omgangen la de blå.gule et lite trykk på, og etter 27 minutter fyrte Babou av fra distanse – en liten meter utenfor.

33 minutter spilt da samme Babou ble dratt vekk litt for lett og hjemmelagets meget gode midtbanespiller tredde igjennom mellom Ryghseter og Emil, før en Nesodden-spiller skjøt mot hjørnet men igjen var Solvoll oppe med en arm og avverget. Ballen spratt rett opp der Frøs fikk forstyrret såpass at headingen fra 9 meter gikk til side for det tomme målet.

Snaue ti minutter før hvilen tok Frøs ansvar og spilte opp Alagie sentralt. Den målkåte spissen vendte opp og fyrte av fra snaue 20 meter – en liten halvmeter til side for stolpen.

Deretter var det hjemmelagets tur igjen da et frispark fra deres halvdel ble stusset mot eget mål av Frøs og Ryghseter havnet med et på etterskudd da spissen stakk igjennom, men Solvoll hentet fram sin tredje meget kvalifiserte redning. Inn mot pause var det nullstruktur å spore hos de blå-gule og det var altså kun en meget god Solvoll som holdt laget inne i kampen. Hjemmelaget vant alt som var av dueller og deres midtbanespiller fikk gjøre omtrent som han ville i perioder.

2. omgang:
Etter noen helt greie beskjeder i pausen så var det håp om et sterkere kollektiv i de siste 45 minuttene for IBK sin del. Og omgangen var knapt igang før Oscar dro med seg to spillere på løpetur i bakrommet, men da spanjolen gikk over ende på 16-meterstreken så viftet dommeren det videre uten større protester.

52 minutter spilt da de blå.gule spilte seg fram til en grei mulighet. Oscar og Reis kombinerte før sistnevnte spilte Krantz inne i 16-meteren. Den tidligere MIF-spilleren fikk til slutt vendt opp og tuppet ballen mot mål, men siktet var for dårlig innstilt. Og noen minutter senere sendte Jorge Pina et frispark fra vel 20 meter over muren, men rett i fanget til hjemmelagets keeper som skulle få mer å gjøre utover.

Nesodden hadde uansett mer på lager og etter 56 minutter ble et frispark fra langt hold lempet over mot bakre der markergingssvikt førte til at en Nesodden-spiller fikk headet fra kort hold, men Solvoll stoppet det første forsøket før returen fra samme mann ble satt i nettveggen fra død vinkel. Minuttet senere måtte Solvoll i aksjon igjen da et langskudd fra 23-24 meter fikk en lei dupp, men den hanskekledde var sikkerheten selv og var helt oppunder tverrliggeren før han vippet ballen over.

Etter som omgangen skred fram ble det mer fasong over det Birkebeineren drev med, og etter 65 minutter var Oscar på farten igjen da han dro seg innover i 16-meteren før han fyrte av mot lengste hjørnet, men keeper var med og slo til corner. Deretter kombinerte Reis og Awat før sistnevnte fra god posisjon fikk sin avslutning blokkert til corner. Corneren ble slått inn i klynga der Frøs fluktet ballen mot mål, men en Nesodden-spiller sto på streken og stoppet avslutningen til nok en corner. Denne ble etterhvert avklart, men bare ut til Eirik som slo inn igjen der Ryghseter gikk opp i duell med keeper og ballen spratt ned foran beina til Oscar på 14 meter. Sistnevnte klinket til på halvspretten, men igjen en blokkering like før målstreken.

Oscar var nå virkelig varm i trøya og etter 75 minutter banket han kula i stolpen og ut. Forspillet var det høy klasse over der midtstopper Ryghseter tok med seg ballen fram før han tredde opp Reis som rettvendt satte stor fart på før han satte opp Oscar i avslutningsposisjon.

Så, 12 minutter før full tid satt den endelig. Etter det som må ha vært IBKs 15 corner i matchen servet Jorge Pina perfekt rett på pannebrasken til landsmann Oscar Garcia som headet ballen opp i nettaket til 0-1.

De resterende minuttene av kampen ble selvfølgelig et jag fra hjemmelaget etter utligning, og i perioder la de noe press på de blå-gule. Forsvarsfireren hadde imidlertid samlet seg etter en noe uttrygg 1.omgang og ryddet opp greit sammen med Solvoll.

Noen minutter før full tid kontret Awat og Oscar før målscoreren fyrte av fra god posisjon, men keeperen var med på notene. Og får å få hjertepumpa skikkelig igang på bortelagets benk så traff Nesodden utsiden av stolpen med et strømpetreff etter småspill utenfor vår 16-meter. Men det var også noe av det siste som skjedde og Birkebeineren kunne sette seg på bussen hjem med tre meget viktige og smakfull poeng i bagasjen.

Seieren satt langt inne, og i lang tid var det Thomas Solvoll som holdt laget inne i kampen med flere gode involveringer. Kun sporadisk i de første 45 minuttene så man ut som et lag, men etter noen endringer ble det både mer struktur og mer sting over de blå-gule. Og da Oscar stakk fram hodet på en godt slått corner, betød det at IBK tok sin tredje strake seier og holdt nullen for tredje kamp på rad.

Alagie Sosseh spilte sin siste kamp for Birkebeineren (ihvertfall i denne omgang…). Etter seks kamper og fem mål, samt noen assist, så ble det idag klart at den omgjengelige spissen skal spille for Fredrikstad i Adeccoligaen ut sesongen. Vi benytter anledningen til å takke Alagie for perioden han har vært i klubben og ønsker lykke til med nye oppgaver.

Birkebeinerens lagoppstilling:
Thomas Solvoll – Eirik Anfinsen, Mats Frøshaug, Mads Ryghseter, Emil Fossum, Benjamin Krantz (Awat Peyghambernejad i 29 min), Babou Sarr, Reis Avdimetaj, Jorge Pina (Behajdin Celina i 10 min), Alagie Sosseh (Marius Jøranlid i 24 min), Oscar Garcia

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...