Seks på rad uten tap

By
Updated: august 24, 2013

ØSTSIDEN-IBK 2-2:
Østsiden tok ledelsen to ganger, men begge gangene slo Birkebeineren raskt tilbake. Dermed endte det 2-2 i Fredrikstad, i en kamp hvor lagene styrte hver sin omgang, og hvor gjestene hadde gedigne muligheter til å avgjøre på slutten.

Å møte Østsiden i Fredrikstad er som regel ingen enkel oppgave, og Birkebeineren slet med å finne rytme og fasong de første 45. Kampen var jevnspilt i innledningen, men de blå/gule slet med pasninger og relasjoner, noe som førte til et vist ”Hawai-preg” over oppgjøret innledningsvis.

Det hele bølget frem og tilbake mellom 16-meterne, men etter 13 minutter tok vertene ledelsen. Joakim Lauritsen skled og mistet ballen helt upresset sentralt midt på banen, og da Østsidens svenske spiss Berhaman Gholamreza så at Solvoll stod langt ute, rappet han til ballen på direkten fra nærmere 50 meter, og ballen føk inn i nettet i en perfekt bue. Målet kom som følge av en uheldig manøver, men det forringer ikke Gholamrezas prestasjon, avslutningen var av ypperste merke.

Men det tok heldigvis ikke lang tid før krokstadelvingene slo tilbake. Joakim spilte seg til et innkast på høyde med 16 meteren, og tok det raskt til Celina. Behajdin dro elegant av sin oppasser, avanserte et par meter, og fra hjørnet av straffefeltet sendte han ballen i en utsøkt bue forbi Østsidens sisteskanse.

Til tross for den raske utligningen tok hjemmelaget mer og mer over i banespillet, men avslutningene bestod for det meste i skudd fra forholdsvis langt hold. Solvoll viste klasse ved et par tilfeller, men ellers forsvant skuddene utenfor stolpene.

Midtveis i omgangen gikk Óscar i bakken etter en duell, og El Torito måtte dessverre forlate banen med en skade på baksiden av kneet. Forhåpentligvis er han raskt tilbake, legeundersøkelsen på mandag vil gi svar.

I pausen besluttet Ørjan seg for å la Babou være igjen i garderoben. Den godeste pådro seg et gult kort, og han var langt ifra alene om å være frustrert over kampens pipeblåser. Alle med blå/gule sympatier synes nok vel mye gikk i hjemmelagets favør, og med redsel for å ende opp med ti mann fikk kapteinen hvile halvveis, og Sam Gallager fikk sin debut i IBK-drakt. Og etter en litt nølende innledning bidro han i stor stil med å få kampen inn i rett spor for hardkjempende IBK’ere, fra sin sentrale midtbaneposisjon.

Det kom derfor som en skikkelig kalddusj da Østsiden på ny gikk opp i ledelsen etter en lynkjapp overgang. Ridouan Elyounoussi, lillebror av Tarek, kom igjennom på blank, men Solvoll vartet opp med en inngripen fra øverste hylle. Dessverre kom Frøshaug tiendedelen for sent til å renske unna returen, og Gholamreza benyttet i stedet anledningen til å bli tomålsscorer da han vant den duellen.

På ny svarte vi umiddelbart. Et langt IBK-angrep endte med at Jorge Pina gjenvant ballen nede ved dødlinja. Han driblet vekk duellanten, og inne foran mål fant han Benjamin Krantz som hadde revet seg løs fra samtlige oppassere. Han fikk dermed en forholdsvis enkel jobb med å heade inn utligningen, og sitt første mål i blått og gult.

Og herfra og ut ble det nesten bare IBK. Nå satt pasninger, løp og bevegelser, noe som medførte at sjansene kom på løpende bånd. Først misset Frøshaug i mottaket på blank kasse etter dødball fra Pina, og senere gjorde Marius det samme. Benjamin kom alene med keeper som reddet. Frøs fikk en ny mulighet etter corner, men denne endte i nettveggen, og det samme gjorde forsøket fra Sam like etter.

I kampens siste sekund fikk så Reis alle sjansers mor til å avgjøre. Etter fint oppbyggende spill og en flott raid av midtbaneeleganten, stod han plutselig ansikt til ansikt med Svendsen i Østsiden-målet. Men da ”alle” så for seg tre poeng i bagasjen hjem, gikk avslutningen fra syv, åtte meter dessverre over målet, og en fortvilet Reis slo oppgitt i bakken mens dommeren blåste av det hele.

Men den ubeseirede rekken fortsetter, og IBK har dermed spilt seks kamper på rad uten tap, og ligger med det på 8. plass med 24 poeng.

IBKs lag: Thomas Solvoll – Joakim Lauritsen, Mats Frøshaug, Mats Ryghseter, Emil Fossum – Reis Avdimetaj, Baboucarr Sarr (Sam Gallagher fra 46 min.), Behajdin Celina – Awat Peyghambernejad (Marius Jøranlid fra 78 min.) , Jorge Pina, Oscar Garcia (Benjamin Krantz fra 26 min.)

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...