Rusk i maskineriet

By
Updated: august 31, 2013

BIRKEBEINEREN-MOSS FK 0-1:
Birkebeineren gikk målløse av banen for første gang siden midten av juni, og dermed tapte hjemmelaget den viktige kampen mot Moss lørdag. Kampens eneste mål kom midtveis i 1.omgang da tre tapte dueller i egen 16-meter ble skjebnesvangre.

Bildegalleri IBK-Moss

Birkebeineren var oppmerksomme på hva som ventet i lørdagens seriekamp i Oddsenligaen, men i innledningen så var det klare tegn til rusk og rask i maskineriet. Allerede etter halvannet minutt var Moss på visitt i 16-meteren med en avslutning som gikk via Ryghseter og i nettveggen.

Noen minutter senere la Emil inn fra venstrekanten og Benjamin satset alt i duellen på 10 meter, men spissen fikk ikke nok kontakt med ballen og headingen gikk til side for mål.

Duellene preget innledningen på kampen, 2.baller likeså – og fellesnevneren var at det var en Mosse-spiller som var først på ballen. Når hjemmelaget i tillegg slurvet voldsomt med ball og valg, så fikk bortelaget det som de ville. Men, først ville Benjamin gjerne pynte på målkontoen da han forfulgte et utspill fra Solvoll, men avslutningen fra 11 meter ble blokkert av en oppofrende Mosse-spiller.

22 minutter spilt da et realt flipperspill i vertenes 16-meter kunne gitt Moss ledelsen. Frøs misset framspillet og da Solvoll kom ut for å avskjære spissen som fra skrå vinkel avsluttet rett på Eirik. Sistnevnte klarerte ballen rett opp i luften, før en gulkledd fluktet ballen mot mål igjen, men på streken sto Frøs og avverget det hele med en kontrollert heading tilbake til Solvolls hansker. Det hadde imidlertid ligget et mål i luften og når Moss fikk et innkast på høyde med vår 16-meter lyste varsellampene. Tre tapte dueller senere sto en av Moss’ spanjoler mutters alene på 10 meter og kunne enkelt bredside inn 0-1.

Og inn mot hvilen gikk det meste fullstendig i stå for et rådvilt hjemmelag. Moss grep muligheten villig vekk og burde økt ledelsen noen minutter før pause da de la ut 45 grader fra venstresiden, Emil ble dratt vekk og en gulkledd var alene med Solvoll. Sisteskansen var imidlertid nede langs kunstgresset som en pantet og holdt i fast grep. Deretter  kontret hjemmelaget i neste situasjon, men Krantz fikk bare touchet innlegget rett i fanget på en utrusende keeper.

Minuttet senere var samme Krantz helt nede på egen målstrek og stoppet en avslutning etter at Solvoll ikke fikk tak i lærkula. Foranledningen var igjen tapte dueller, og det var med andre ord ting å rette på i pausen.

Les også: Seiersrekken brutt for IBK

Etter hvilen forsøkte innbytter Marius Jøranlid å sette fyr på et blassent hjemmelagt. Umiddelbart kunne det se ut som han skulle gjøre det på egenhånd da han gravde seg fri og fyrte av fra 18 meter slik at keeper måtte ut i full strekk. Moss ville imidlertid være med de også og løsnet skudd like etter som Solvoll ga retur på, men Frøs blokkerte neste mulighet. Så måtte Solvoll i aksjon igjen da et IBK-innkast på høyde med 16-meteren endte med en stor målsjanse til gjestene, men Solvoll ryddet opp i sine lagkameraters rot.

61 minutter da Marius fint spilte fri Jorge, men spanjolen nølte seks meter fra mål og forsøkte heller et gjennlegg mot en bedre plassert medspiller, bare for å se at muligheten rant ut i sanden.

Etter å ha lagt om formasjonen styrte hjemmelaget mye på Trelleborg Arena, men de virkelig store sjansene lot vente på seg og et noe tamt IBK-lag så poengene flakse ut i lufta. Riktignok jublet benken og noen publikummere i et lite sekund da Babou fikk stå alene ved bakre etter en corner, men headingen gikk i nettveggen på feil side av stolpen.

Moss var heller ikke ufarlige i sluttminuttene og fikk noen gode overgangsmuligheter som de ikke utnyttet, men det gjorde lite da kampens unge kampleder blåste i fløyta for siste gang uten flere nettkjenninger.

De blå-gule tapte dermed for første gang siden 6.juli, og gikk målløse av banen for første gang siden 15. juni.

Birkebeinerens lagoppstilling:

Thomas Solvoll – Eirik Anfinsen, Mats Frøshaug, Mads Ryghseter, Emil Fossum, Awat Peyghambernejad (Marius Jøranlid i 45 min), Babou Sarr, Sam Gallagher (Joakim Lauritsen i 30 min), Behajdin Celina, Jorge Pina (Anders Torgersen i 10 min), Benjamin Krantz

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...