Babou ledet troppene til seier

By
Updated: august 17, 2013

IBK-FØRDE 2-0:
Babou Sarr var en av banens absolutte giganter da Birkebeineren beseiret topplaget Førde på Årbogen lørdag. I en tidvis fartsfylt og velspilt kamp tok hjemmelaget ledelsen noen minutter før pause da Oscar sikkert satte inn et straffespark, og de blå gule kunne gå i garderoben med 1-0. Kampen levde imidlertid hele veien og først da Oscar satte inn 2-0 syv minutter før full tid etter en klassekontring så fikk man endelig revansj over Førde.

Les også: Óscar viste vei for IBK (dt.no)

Birkebeineren tok i mot topplaget Førde fulle av selvtillit etter tre strake seiere og uten å ha sluppet inn mål på over 270 minutter med fotball. Selvtilliten var nok høy også hos Førde som kom fra en sterk seier over Bærum i midtuka og tabelltopp, men det var de blå-gule som kom best igang på Trelleborg Arena.

Allerede etter to minutter testet Jorge skuddfoten etter at Joakim og Awat kombinerte på høyresiden, men skuddet gikk rett på keeper fra god posisjon like utenfor 16-meteren. Minuttet senere serverte Jorge en lekker chippasning mot Oscar, men sistnevnte ble hindret i avslutningen og kunne fort å ha fått et straffespark om han hadde gått i bakken.

Innledningen hadde vært bra, men etter 11 minutter nølte Joakim og Førdes Ødegaard fikk en gratismulighet da han kom til skudd fra 16 meter. Solvoll var imidlertid parat og viste hvorfor han ikke har sluppet inn mål på en stund og slo ballen ut.

Etter 17 minutter så man rett og slett ballen i nota da Jorge slo opp på Oscar som headet ned til Marius på 10 meter, men på sprettende ball fikk han ikke klem på skuddet og keeper fikk en grei oppgave med å holde i fast grep. Likefullt en stor mulighet. Fem minutter senere og etter tre cornere på rad så kom kaptein Frøs høyest, men den godeste maktet ikke å presse headingen ned under tverrliggeren.

I det man gikk mot halvtimen på Årbogen så fikk Førde sin største mulighet så langt da et innkast havnet inn på 8-9 meter. Markeringen var så som så og feilvendt «brassesparket» en Førde-spiller ballen i tverrliggeren og ned før Solvoll fikk tak i kula. Og seks-syv minutter senere ble de blå-gule litt for komfortable i de bakre rekker, og da Frøs slurvet som bakerste mann stormet Førde i angrep. Reis tok opp jakten på Førde-spissen som suste inn i 16, og fikk etterhvert hjelp av Ryghseter. Dermed fikk Førde-spilleren dårlig tid og tuppen mot mål slo Solvoll vekk og ut av farlig område. Det var imidlertid et varsko om å hele tiden være på allerten og fokusert. Hjemmelaget fikk tidvis meget god tid med ball når Førde la seg langt tilbake på banen, men slurv og dårlig balltempo kunne fort gi Førde overgangsmuligheter.

I store deler av 1.omgang var det bra sving over det etablerte angrepsspillet til hjemmelaget, og etter 37 minutter kombinerte Reis og Awat på høyresiden før sistnevnte la hardt inn foran mål. Der kom tre (!) IBK-spillere halvsekundet for seint til å omsette i åpent mål. Men, tendensene var der så absolutt.

Så, fem minutter før pausen var IBK igjen etablert og da Reis ble lagt i bakken til venstre i 16-meteren var det klart for straffespark. Fra 11 meter var Oscar sikker og satte inn 1-0!

Rett før hvilen fikk Førde en halvsjanse da de snek seg inn bak vår høyreside, men Ryghseter forstyrret såpass at avslutningen fra tre-fire meter gikk rett i klypene til Solvoll.

2.omgang:
Birkebeineren kom greit ut fra startblokkene også etter pause. Førde måtte satse offensivt for å få med seg noe, og de fikk da også den første muligheten etter at de blå-gule hadde kontrollerte så langt. En corner ble slått inn i feltet der markeringen var for slapp og deres kaptein fikk gå opp helt aleine, men forsøket med hånda ble gjennomskuet av dommeren og belønnet med gult kort.

Etterhvert litt mer «ta og føle på», der IBK fikk et par særdeles gode overgangsmuligheter, men hvor presisjonen siste tredjedel var for svak.

63 minutter spilt da Ryghseter prikket Jorge langt ute til venstre. Den blide spanjol la til rette og servet inn foran kassa der en Førde-spiller stusset bakover i feltet. Marius fanget opp og klinket til på halvvolley fra 16 meter, men halvannen meter over tverrligger. Fire minutter senere tok Reis et kjapt frispark like utenfor 16-meteren mot Oscar. Sistnevnte avanserte noen meter før han fra meget spiss vinkel avsluttet i stolpen og ut. Førde kontret direkte, og vi misset på første duell slik at de fritt fikk legge inn fra venstre men Emil Fossum var på rett plass og avklarte rett foran snuta på en fremadstormende Førde-spiller.

Nå bølget det fram og tilbake og minutter senere fyrte Marius av fra langt hold og keeper ga retur. Jorge fanget opp rundt 16-meteren og fyrte av mot hjørnet, men ballen snek seg halvmeter til side for stolpen. Deretter var det Førde sin tur da de la inn fra høyre tre minutter senere, men under press ble avslutningen satt utenfor første stolpe.

Med snaue 15 minutter igjen var det tendenser til at hjemmelaget ble alt for lave, og de tilreisende fikk litt enkelt spillerom. For enkelt etter vår smak og etter noen små justeringer fikk man løftet laget noe.

83 minutter spilt og Førde-frispark ute til høyre. Inn i 16-meteren der Frøs ble litt lav, men forstyrret såpass at headingen gikk rett i klypene til Solvoll. Sisteskansen kikket opp og kastet igang innbytter Eirik Anfinsen og satte dermed igang en kontring det luktet svidd av. Eirik avanserte i stor fart og fikk med seg Oscar, og når han nærmet seg 16-meteren slapp vår høyreback ballen enkelt imellom til Oscar som fra 13 meter litt ut til høyre plasserte ballen med største selvfølgelighet i lengste hjørnet til 2-0.

Seieren var nå på lang vei ned i lomma, men minuttet før full tid fikk Førde en stor mulighet etter corner da de fanget opp nedfallsfrukten bakerst i feltet. Men i det Førde-spilleren dro seg innover og avsluttet fra 12 meter, så lå Benjamin Krantz der og blokkerte heroisk.

Og så. Slutt, finito, game over. Birkebeineren tok sin fjerde strake seier og holdt forsyne meg nullen igjen. Og ikke var det ufortjent heller for et IBK-lag med giganten Babou Sarr i sentrum la ned en voldsom innsats.

Birkebeinerens lagoppstilling:
Thomas Solvoll – Joakim Lauritsen (Eirik Anfinsen i 10 min), Mats Frøshaug, Mads Ryghseter, Emil Fossum, Awat Peyghambernejad (Behajdin Celina i 30 min), Reis Avdimetaj, Babou Sarr, Jorge Pina (Benjamin Krantz i 10 min), Marius Jøranlid, Oscar Garcia

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...