Alagie sentral da IBK tok sin andre strake

By
Updated: august 5, 2013

IBK-VÅLERENGA 2 3-0:
Alagie Sosseh ble igjen sentral da Birkebeineren tok sin andre strake seier i Oddsenligaen. Etter en målløs, men fartsfylt 1.omgang, ble det etterhvert fyr i teltet da Alagie først serverte debutant Oscar som scoret fra kort hold. Deretter satte han selv inn 2-0, før han på overtid assisterte jubilant Reis Avdimetaj som sikkert bredsidet inn 3-0 fra vel 16 meter.

Birkebeineren startet seriespillet igjen etter sommerpausen mot Vålerenga 2. Med tre debutanter fra start i Emil Fossum, Jorge Pina og Oscar Garcia var nok mange spente på hvordan hjemmelaget ville framstå mot et ungt, men godt Vålerenga-lag.

Debutant Jorge Pina presenterte seg nokså tidlig da han fyrte av fra drøyt 20 meter etter to minutter, men skuddet gikk utenfor. Innledningsvis fikk hjemmelaget grei fart på ballen, men de helt store sjansene lot vente på seg. Vålerenga hang bra med, og tross sin unge alder besatt de gode kvaliteter både som enkeltspillere og lag.

Neste mulighet kom også ved Jorge Pina som fra ca 23-24 meter fyrte av med venstra – ballen flakket i luften, og keeper måtte helt opp mot vinkelen for å slå til corner. Forøvrig godt oppbygd spill i forkant helt fra egen forsvarsfirer.

20 minutter spilt da Thomas Solvoll satte en liten støkk i publikum da han banket et tilbakespill rett i brystkassa på en jagende VIF-spiss, men heldigvis gikk ballen godt til side for mål.

Enn så lenge kom ikke bortelaget til noen store sjanser, og mye av æren for det må tilskrives Frøshaug og Ryghseter som ryddet greit opp og særlig førstnevnte leverte en bunnsolid match fra A til Å.

Etter 23 minutter presenterte Emil Fossum seg da han la fint inn fra venstre, men inne i feltet løpt Oscar og Krantz litt i veien for hverandre og avslutningen gikk til side for mål. Det gjorde den to minutter senere også da Krantz steg til værs på et innlegg fra Oscar, men headingen gikk en liten meter til side for stolpen. Etter en god første halvdel av omgangen kom de tilreisende på en del overganger etter at hjemmelaget mistet ballen på vei framover. Kjenningsmelodien fra tidligere med balltap kunne fort ha straffet seg, men forsvarsrekka og Solvoll red av stormen.

Inn mot pause kom de blå-gule på to visitter til. Først da Oscar fyrte av på halvspretten etter strålende spill i forkant, men ballen gikk til side for mål. Deretter da Reis fant Krantz i bakrom, og sistnevnte rakk ballen før keeper men vinkelen var praktisk talt død og innlegget/avslutningen kom aldri fram til mål før Vålerenga fikk kontroll.

2. omgang:
Omgangen var knapt igang før Solvoll banket et utspill direkte i bakrom der Alagie Sosseh kom til avslutning fra 12 meter. Hardt presset av en VIF-spiller ble det imidlertid lite futt i skuddet og den godeste ble liggende etter duellen.

På beina igjen et par minutter senere ble både han og alle andre vitne til at Vålerenga var fryktelig nære å ta ledelsen da et innlegg fra vår venstreside ble stusset i bakre stolpe, før Frøs fikk avklart. Og noen minutter senere var bortelaget på farten igjen med et skudd som suste like utenfor.

Så fikk hjemmelaget hentet seg noe inn igjen, og Frøs/Alagie var nære å sette inn et godt slått frispark fra Jorge, men VIF fikk kontroll etter noen sekunders panikk i egen 16-meter.

Men etter 66 minutter var det endelig klart for scoring på Trelleborg Arena. Alagie løp seg fri i bakrom og fra 13-14 meter lobbet han ballen over keeper, før Oscar kom styrtende til å kjempet inn 1-0 ved bakre stolpe.

Vålerenga ga seg imidlertid ikke uten sverdslag. Først et innlegg fra høyre som Joakim med nød og neppe fikk avklart. Deretter en kjempemulighet til utligning der de skar inn i banen og skrudde ballen mot lengste kryss, men en klasseinngripen av Thomas Solvoll sendte ballen i stolpen og ut.

Så fikk Oscar en gylden mulighet etter at Reis brøt fint rundt midtstreken før han satte opp målscoreren i meget god posisjon. Men fra 10 meter banket spanjolen ballen himmelhøyt over tverrliggeren. Skulle det glippe igjen da?

Vel, etter 82 minutter senket pulsen seg noe. Behajdin og Emil gjorde en god jobb i forkant før Alagie med ett fikk ballen feilvendt på 13-14 meter – sekunder senere var han rettvendt før han sikkert satte inn 2-0 med en klinisk avslutning.

Etter et lengre avbrudd grunnet skade på en av Vålerengas spillere, kom bortelaget igjen nære uttelling men oppofrende jobb av Eirik Anfinsen og Mads Ryghseter sørget for at nullen ikke sprakk. Og som seg hør og bør så fastsatte jubilanten Reis Avdimetaj sluttresultatet til 3-0 på overtid. Alagie kom seg igjen fri til venstre i 16-meteren før han la 45 grader ut til Reis som fra 16 meter bredsidet ballen ned i nærmeste hjørne. En klassescoring rett og slett.

Birkebeineren tok altså sin andre strake seier og krabbet opp på 17 poeng totalt. Totalt sett føler vi det var fortjent med seier til slutt, men man skal også huske på at man for en gangs skyld hadde marginene med seg med blant annet to stolpetreff for VIF2.

Birkebeinerens lagoppstilling:
Thomas Solvoll – Joakim Lauritsen (Eirik Anfinsen i 15 min), Mats Frøshaug, Mads Ryghseter, Emil Fossum, Reis Avdimetaj, Jorge Pina (Awat Peyghambernejad i 3 min), Oscar Garcia, Alagie Sosseh, Behajdin Celina, Benjamin Krantz (Babou Sarr i 32 min)

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...