Kontrastenes ettermiddag i Drøbak

By
Updated: juli 6, 2013

DRØBAK/FROGN-IBK 3-2:
IBK jublet høyt da Alagie Sosseh scoret to klassemål og snudde 1-0 til 1-2 på to minutter i 2.omgang. Da hadde Birkebeineren hjemmelaget på gaffelen og så ut til å gå mot sin andre strake borteseier. Men Drøbak/Frogn ville det annerledes og utnyttet at de blå-gule gjorde avgjørende feil i eget forsvar, og jubelen ble snudd til fortvilelse.

Det tok noe tid før spillet fikk satt seg på en humpete gressbane i Drøbak lørdag ettermiddag. IBK hadde greit trykk på sine dødballer dog uten å skape det helt store, og den første muligheten tilfalt hjemmelaget etter 12 minutter. Et langt oppspill mot kanten førte til et lavt innlegg som skled gjennom feltet – og på bakre stolpe forstyrret Joakim Lauritsen såpass at Drøbak-spilleren snublet ballen over kortlinja.

Noen minutter senere var IBK på vei igjennom da Alagie flikket videre til Mads Ryghseter, men avslutningen fra ca 15 meter gikk rett i klypene til en meget snakkesalig sisteskanse hos Drøbak.

I midtperioden av 1.omgang styrte hjemmelaget litt for mye etter vår smak og etter 20 minutter kom de til avslutning fra snaut 15 meter etter at Frøs ble dratt ut av posisjon – avslutningen gikk en liten halvmeter til side for stolpen. Seks minutter senere ble man igjen dratt ut av posisjon da deres høyrekant stakk igjennom på høyresiden og foran kassa ble innlegget ekspedert enkelt i mål til 1-0.

Etter scoringen fikk IBK etablert et trykk på hjemmelaget, men slet med å komme til de store mulighetene. Og noe symptomatisk led man av skuddvegring i og rundt 16-meteren, og derfor rant en god mulighet ut i sanden når Ryghseter ikke fyrte av fra 14 meter. Samme mann var på farten igjen noen minutter før hvilen da Alagie flikket han lekkert igjennom, men lobben fra 15 meter gikk like over tverrliggeren.

Det var gode tendenser inn mot pause, men i det uret bikket 45 minutter fikk Drøbak en gratismulighet da samtlige blå-gule sto og sov. Solvoll stoppet den første avslutningen, før returen fra 17 meter ble sleivet i stolpen og ut.

2.omgang:
Kun tre minutter ut i 2.omgang kom Ryghseter til avslutning igjen etter innlegg fra en aktiv Behajdin Celina, men headingen fra seks-syv meter satte ikke keeperen på den største prøven. Hjemmelaget gikk omtrent rett i angrep og kom til skudd fra noe skrått hold, men Solvoll var igjen patent.

Etter å ha vært førende de første 10-15 minuttene av omgangen så var det fortjent da utligningen kom etter 59 minutter. Celina dro elegant av to spillere før han lekkert tredde igjennom til Alagie Sosseh som satte ballen til side for en utrusende keeper til 1-1.

Knappe to minutter senere kjempet målscoreren en tilsynelatende håpløs kamp med to midtstoppere da oppspillet kom. Alagie dro seg imidlertid fri og kom seg foran kapteinen som etter beste evne forsøkte å dra Alagie i drakta. Da han ikke klarte det var Alagie fri og noe skrått på mål satte han kula i det lengste hjørnet. Kampen var snudd!

De blå-gule så ut til å ha hjemmelaget på gaffelen og med fin aggressivitet i midtbaneleddet stoppet man det aller meste som kom. Inntil det var spilt 69 minutter. Drøbaks venstrekant ble spilt opp og Joakim tapte en viktig duell vel 20 meter fra mål. Drøbak-spilleren fikk dermed fri vei på kanten og tid og rom til å sikte før innlegget. Ballen trillet langs målstreken før Drøbak-spiller satte inn utligningen fra kort hold i mistenkt offsideposisjon – dog uten av dommerteamet var med på den.

Med åtte minutter igjen av ordinær tid kom igjen Drøbak lett til innlegg fra vår høyre side. Ballen skled igjennom feltet og havnet motsatt der de etter litt om og men tråklet seg inn på 15,5 meter og ble kontant stoppet av Babou. Litt for kontant mente dommeren og pekte ubønnhørlig på straffemerket. Solvoll én vei – ballen en annen – og vips 3-2. Kampen var igjen snudd.

Sluttminuttene ble kun et jag etter mål, og på overtid kom sjansen man ventet på. Ekholdt kastet igjennom til Anders Torgersen som fra litt spiss vinkel strakk fram beinet og avsluttet like utenfor bortre stolpe. Trolig hadde midtstopperen enda bedre tid til å få avslutningen på mål…

Birkebeinerens lagoppstilling:
Thomas Solvoll – Joakim Lauritsen (Benjamin Krantz i 20 min), Anders Torgersen, Mats Frøshaug, Anders Ekholdt, Behajdin Celina, Reis Avdimetaj, Babou Sarr, Mads Ryghseter, Marius Jøranlid (Awat Peyghambernejad i 24 min), Alagie Sosseh

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...