Ga bort seieren på overtid

By
Updated: juli 10, 2013

IBK-SKARBØVIK 2-2:
Anders Torgersen og Alagie Sosseh scoret og Birkebeineren hadde alle tre poengene i lomma da kampuret bikket 90 minutter, men to minutter senere fikk en Skarbøvik-spiller lykketreff fra returrommet etter passivt spill av de blå-gule og ballen føk opp i vinkelen bak en sjanseløs Thomas Solvoll. Det beseglet skjebnen for hjemmelaget som måtte se at to poeng flakset ut i løse luften i vårsesongens siste hjemmekamp.

I strålende sommervær tok Birkebeineren imot Skarbøvik til den utsatte fra 12.serierunde. Sist lagene skulle møtes var det overvann på banen – det var det ikke nå – for sola skinte fra skyfri himmel.

Innledningsvis kom Alagie til en halvsjanse da han presset motstanderens midtstopper og fikk med seg ballen, men fra skrått hold gikk avslutningen over mål.

Noen minutter senere var spissen på farten igjen da han kom seg ned til kortlinja etter å ha kvittet seg med to spillere, men forsøket 45 grader ut mot Awat ble blokkert. Hjemmelaget var litt i dytten nå og fikk en ny mulighet da en corner fra Marius så ut til å være for lang. Avslutningsvis skrudde ballen inn mot bakre, men der sto faktisk en medspiller i veien for ballens vei mot mål!

Skarbøvik kom på sin første visitt etter snaue 19 minutter. Igjennom på vår venstre side, men Solvoll var raskt ute og blokkerte.

De blå-gule hadde ball mye, men slet med å trenge igjennom bortelagets bakre rekker. Mye av grunnen til det var for lavt tempo og for mange touch.

Etter en snau halvtime mistet hjemmelaget ballen ukritisk på vei framover, og kaptein Frøs måtte ta et gult kort for å stoppe overgangen i overtall. Skarbøvik var nå inne i sin beste periode så langt og presset oss noe på dødballer, men enn så lenge holdt man unna.

35 minutter spilt da Behajdin brøt midt på Skarbøviks halvdel og satte fart på sentralt før han fyrte av skudd. Skuddet var bra og keeper ga retur, men ingen luktet målsjansen og de tilreisende slapp med skrekken.

Inn mot hvilen fikk Skarbøvik en skuddmulighet fra vel 18 meter, men avslutningen på halvspretten gikk noen meter over tverrligger.

2.omgang
Babou kom inn i pausen og erstattet Awat og #10 startet sitt bidrag med en kontant takling foran egen 16-meter. Ballen spratt ut mot Joakim som la den inn bak Skarbøviks back hvor Reis vippet videre inn i feltet mot Alagie. Sistnevnte vrikket seg fri men fikk ikke avsluttet, før Ryghseter tok over og lobbet like over fra god posisjon.

Så, etter 50 minutter tok bortelaget ledelsen. Etter å ha gitt bort en unødvendig corner, bokset Solvoll hull i luften da ballen ble slått inn og den dalte inn i det lengste hjørnet til 0-1.

Fire minutter senere forsøkte Marius Jøranlid å skape balanse i det hele da han fyrte av fra vel 20 meter, men forsøket endte over. Minuttet senere var det Behajdins tur da han fintet seg fri i en telefonboks før han med en frekk lobb satte keeperen på en skikkelig prøve som han besto ved å vippe ballen over tverrliggeren. Den påfølgende corneren havnet rett på hodet til Anders Torgersen som stusset ballen inn i lengste hjørnet og dermed 1-1 på Trelleborg Arena.

Kampen var nå atskillig mer åpen, og like etter utligningen kom bortelaget til skudd hvor Solvoll var i full strekk og slo ballen ut til corner. Dog ville ballen ha gått utenfor stolpen, men sisteskansen tok ingen sjanser.

69 minutter spilt da det var duket for en fin scoring på Årbogen. Edvinas Blazys hadde akkurat kommet inn for Marius da Joakim slo en ball inn i feltet. Edvinas luktet nedfallsfrukten og headet ballen tilbake mot Alagie Sosseh som på halvspretten fra 17 meter banket ballen i nota bak en sjanseløs keeper. 2-1 og lukten av seier!

Noen minutter senere var Edvinas centimetere fra å sikre det hele da en kort corner havnet mot bakre, men brasseforsøket gikk noen få centimetere over tverrliggeren.

Avslutningen på matchen ble svært rotete der hjemmelaget jaktet sitt tredje mål for kvelden, mens Skarbøvik naturligvis gikk for utligning. Ingen av lagene maktet dog å treffe innenfor ramma før det var gått snaue fire minutter av overtiden. De blå-gule var ikke organisert i det hele tatt da en lang ball havnet ut mot kanten der Joakim ble isolert med tre motspillere. Innlegget kom og havnet ut i returrommet på rundt 23-24 meter hvor en Skarbøvik-spiller fikk kjempetreff og ballen blåste opp i vinkelen bak en forfjamset Thomas Solvoll.

2-2 og hjemmelaget hadde kastet det bort igjen. Nok en gang på overtid og en historie man har hørt flere ganger tidligere. Surt, bittert og lite taktisk smart av hjemmelaget som virkelig hadde trengt alle tre poengene.

Birkebeinerens lagoppstilling:
Thomas Solvoll – Joakim Lauritsen, Anders Torgersen, Mats Frøshaug, Anders Ekholdt, Awat Peyghambernejad (Babou Sarr i 45 min), Reis Avdimetaj, Mads Ryghseter, Behajdin Celina, Marius Jøranlid (Edvinas Blazys i 22 min), Alagie Sosseh (Kim Berntzen i 2 min)

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...