Fin sommeravslutning i Halden

By
Updated: juli 17, 2013

KVIK HALDEN-IBK 0-1:
Birkebeineren leverte en av sesongens hittil beste kamper og avsluttet vårsesongen med en sterk 1-0 seier i Halden.

Det ble en travel siste uke før sommerferien med tre kamper på en uke.

Og når man i de to foregående satt igjen med mager fangst og tapte poeng i sluttminuttene, var det for alle med IBK-sympatier, en veldig viktig kamp som ble spilt i Halden på søndag.

Forberedelsene til kampen hadde tydeligvis vært gode, og det var en særdeles motivert gjeng som tro til på Halden Stadion. Første omgang ble svært publikumsvennlig. Kampen startet i stort tempo, og det ble skapt sjanser på løpende bånd, i begge ender av banen. Frøshaug måtte ordne opp på egen målstrek allerede etter tre minutter, og etter snaue ti klarerte Joakim en farlig Kvik-kontring i egen stolpe!

Men gjestene fra Krokstadelva hang godt med, og en aktiv høyreside med Eirik Anfinsen og nevnte Laurits var en konstant trussel mot Heier i Kvik målet. Alagie var det berømte hårstrået fra å ekspedere et innlegg fra den godeste til tellende resultat, og både Sosseh og spissmakker og debutant Benjamin Krantz var konstante trusler mot Kviks bakre mannskaper. De tilreisende slet litt med å dekke rom, og vertenes giftige overganger, og det vår i det hele tatt smått utrolig at det ikke ble scoringer de første førtifem.

Det gikk da også bare to minutter etter hvilen, før det som skulle bli seiersmålet kom. IBK-corner fra venstre, Anders Ekholdt frigjort og alene på bakre stolpe, og avslutning i nettaket fra kort hold, medførte 0-1. Til tross for at gjestene fikk bedre kontroll på defensiven, klarte fortsatt hjemmelaget å produsere målsjanser, men uten å få uttelling.

Birkebeineren fortsatte på sin side med å kombinere knallhard jobbing med til tider godt pasningsspill og fine detaljer. Krantz kom alene med keeper Heier som reddet, Alagie fikk dårlig uttelling i et par 1 mot 1 situasjoner, Marius hadde et godt frispark som keeper lå i strekk opp mot krysset for å redde, Joakim hadde et godt skudd som ble blokkert av en forsvarer, og selv om dette var en kamp som kunne vippet begge veier, var det slett ikke noe å si på at det ble borteseier i tippekupongens kamp nummer fem denne søndagen.

De blå/gule tar dermed ferie med fjorten poeng og en 10. plass på tabellen i Oddsenligaen avdeling 1. Første seriekamp etter ferien er på Trelleborg Arena, mandag 5. august kl. 18:00, motstander er Vålerenga2. Dette blir en viktig og spennende kamp, hvor det er gode muligheter for å se noen av de ny-signerte spillerne.

Webredaksjonen tar med dette en liten sommerferie, og ønsker alle lesere en riktig god sommer!

Birkebeinerens lagoppstilling (4-4-2):
Thomas Solvoll – Eirik Løwer Anfinsen, Mats Frøshaug, Mads Ryghseter, Anders Ekholdt – Joakim Lauritsen (Awat Peygembernejad fra 70. min), Reis Avdimetaj, Marius Jøranlid, Behajdin Celina – Alagi Dodou Matar Sosseh, Benjamin Krantz (Anders Torgersen fra 85. min.)

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...