Alagie ble matchvinner i debuten

By
Updated: juni 23, 2013

KJELSÅS-IBK 0-1:
Alagie Sosseh fikk endelig sin debut for Birkebeineren lørdag, og spissen svarte med en frisparkperle i krysset fra 20 meter. Scoringen var både lekker og viktig og de blå-gule tok sine første poeng på fremmed gress denne sesongen.

Seriekampen mot Kjelsås på Oslos tak var selvfølgelig av den viktige sorten, og med lørdagens motstander tre poeng foran de blå-gule så var noen av premissene lagt.

Alagie Sosseh var endelig spilleklar og presenterte seg tidlig med fine touch og gode bevegelser. Innledningen på matchen var tidvis positiv for Birkebeineren og i glimt så man ting man har lett etter i hele år.

Vertene fikk riktignok den første halvsjansen da de slo opp fra egen halvdel og over mot bakre, men headingen gikk over mål.

Etter 17 minutter dro Marius Jøranlid seg innover i banen og fyrte av et lavt skudd mot nærmeste, men keeper var med på notene og fikk dyttet ballen ut til corner. Fem minutter senere var det Babou Sarr sin tur da han klemte til på en corner-retur, men volleyskuddet fra 19 meter gikk en liten halvmeter over tverrliggeren.

Da halvtimen var passert av 1.omgang ble de blå-gule litt for passive og Kjelsås fikk fritt legge inn fra høyre, men en våken Joakim Lauritsen avklarte til corner foran et par Kjelsås-bein.

33 minutter spilt da Reis dro opp i godt driv før han slapp videre til Behajdin på utsiden av Kjelsås’ back. Sistnevnte la hardt inn foran mål der keeperen fikk kastet seg over ballen foran Alagie og Marius.

Drøye ti minutter før hvilen viste Thomas Solvoll at han ikke var spesielt interessert i å slippe inn mål. Etter et innlegg fyrte en Kjelsås-spiller av fra like utenfor 16-meteren – skuddet gikk via Joakim og Solvoll måtte hente fram en meget kvalifisert redning da han fikk slengt opp en arm og hindret baklengs. Kaptein Frøs kom også støttende til og tok hånd om nedfallsfrukten.

Noen minutter senere kombinerte Alagie og Ryghseter der sistnevnte dro seg inn i 16-meteren og forsøkte å vippe ballen forbi en Kjelsås-spiller. Dommeren var godt plassert, men fikk tydeligvis ikke med seg at Kjelsås-spilleren brukte armen for å stoppe ballen og muligheten rant ut i sanden. Spillet bølget mer nå, og like etter kom Kjelsås på en farlig visitt og deres kantspiller var en halvmeter fra å omsette et godt innlegg i tellende resultat.

Så var det IBK sin tur igjen. Først ved Behajdin som fyrte av med strak vrist fra 18 meter, men keeper lå i full strekk og slo til corner. Den påfølgende dødballen ble tatt kort før Behajdin chippet inn mot første der Marius headet mot hjørnet, men igjen dro keeperen fram en meget god redning.

2.omgang:
Det var tidvis gode tendenser i løpet av de første 45, og andre omgang var knappe tre minutter gammel da Reis avanserte og ble dratt over ende på ca 20 meter. Både Marius og Behajdin virket sugne på å ta frisparket, men det ble Alagie som tok tre skritts fart før han rett og slett limte ballen opp i krysset via tverrliggeren. En debutscoring av den meget lekre sorten og meget gledelig at den omgjengelige svensken lyktes fra første stund.

Deretter forsøkte Reis seg da han dro seg inn mot 18 meter før han fyrte av mot lengste, men sisteskansen fikk tre fingre på kula og vippet til corner. Corneren var svak, men Marius fikk ballen tilbake og curlet mot lengste hvor ballen kysset tverrliggeren før den spratt ut på kunstgresset igjen.

De blå-gule ble lave etter en snau times tid – bevisst – all den tid aggressiviteten var til stede.

Hjemmelaget forsøkte seg selvfølgelig. Blant annet etter 70 minutter da en corner ble headet mot første stolpe, men vi hadde folk på stolpen som kontrollerte ut. Og da var det faktisk mer sting over oss, som da Joakim fant Alagie i front der sistnevnte la igjen til Reis som fra 14 meter avsluttet mot mål før keeperen svarte med en solid beinparade.

Kvarteret før slutt var Kjelsås’ raske spiss på vei igjennom. Ikke én, men to ganger, men Frøs og Torgersen ryddet opp før det ble virkelig farlig.

Ni minutter før slutt kunne Alagie ha punktert det hele. Celina la inn fra høyre, keeper glapp ballen, og på bakre fanget målscoreren opp og avsluttet på direkten. En Kjelsås-spiller hadde imidlertid tatt oppstilling på streken og stoppet avslutningen.

Det store trøkket fra hjemmelaget lot vente på seg, og de kom ikke nærmere enn et frispark fra 22 meter på overtid. Frisparket var ikke ueffent, men gikk på utsiden av stolpen og vi velger å tro at Solvoll hadde kontroll.

Dermed årets første poeng på fremmed gress for Birkebeineren, og matchvinnerscoringen signert Alagie Sosseh var av sorten som fortjener glass og ramme.

Bildegalleri Kjelsås-IBK

Les også: Debuterte med drømmemål

Birkebeinerens lagoppstilling:
Thomas Solvoll – Joakim Lauritsen, Anders Torgersen, Mats Frøshaug, Thomas Torgersen, Behajdin Celina (Kim Berntzen i 2 min), Mads Ryghseter, Babou Sarr, Reis Avdimetaj, Marius Jøranlid (Edvinas Blazys i 9 min), Alagie Sosseh

Legg igjen en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...